Primarul Catalin Flutur a anuntat ca risipa de ani dispusa de majoritatea PSD din Consiliul Local nu conteneste.  Dupa ce a rezolvat necesarul scolii nr 14 de videoproiectoare pentru urmatoarea suta de ani, viceprimarul Cosmin Andrei intentioneaza achizitia si amplasarea pe strazile orasului a 5 defirilatoare cardiace.

Acestea vor fi amplasate in zonele aglomerate din oras si vor putea fi folosite in caz de urgenta medicala. Acesta este scopul lor. Pretul unui defibrilator public este in jur de 10.000 de lei deci cateva sute de milioane vor zbura din buzunarul botosaneilor pe o cheltuiala absolut inutila.

5 defibrilatoare au fost amplasate in anul 2012 in Iasi, dar nu si-au justificat utilitatea. Comfom presei iesene, doar o singura data in 8 ani s-a incercat folosirea unui defibrilator in cazul unei persoane cazute dintr-un copac insa persoana care ca vrut sa il puna in functiune nu s-a descurcat si s-a lasat pagubas.

In aceste conditii este de asteptat ca viceprimarul Cosmin Andrei sa aloce bani din buget pentru trimitea la cursuri a fiecarui botosanean pentru a invata sa foloseasca defibrilatorul.

Reprezentantii DSP Botosani sustin ca ideea viceprimarului Andrei este greu de pus in practica:

Aceste aparate nu pot fi folosite decat de personal specializat care a urmat niste cursuri. Aparatele, folosite incorect, pot fi mortale. In plus, ele trebuie amplasate pentu a nu fi la indemana copiilor. In acest ca, nu vom fi deacord cu amplasarea lor decat daca exista personal specializat pentru fiecare defibrilator in parte”.