Botosaniul tinde sa devina un oras al parcurilor de distactii. In incercarea de a face din capitala judetului un reper turistic, municipalitatea mai adauga inca un parc de distractii pe harta orasului. Saptamana aceasta s-a semnat la Piatra Neamt contractul de finantare pentru construirea unei noi  baze de agrement pe versat la Pacea, vis-a-vis de Cornisa. Proiectul are o valoare totala de 14 milioane de RON din care Primaria Botosani contribuie doar cu 2%, adica cu 280.000 de ron. Anuntul a fost facut ieri, intr-o conferinta de presa de catre primarul Catalin Flutur.

S-a semnat aceast contract si vom da valoare versantului stang de la Pacea. Vor fi in acest parc d agrement multe atractii care lipsesc de la Cornis, astfel incat putem spune ca acoperim 100% nevoile de distractie ale cetatenilor. Proiectul este finantat 98% din bani europeni si aveam 54 de luni ca sa il finalizam„.

Noua zona de agrement de la Pacea va avea mai multe obiective astfel incat drumurile botosaneilor care isi duceau copii la joaca in Parcul de distractii din Gura Humorului au luat sfarsit.

Iata lista completa a obiectivelor care vor functiona in parcul de distractii comform fisei proiectului pusa la dispozitie de primarie:

      Zonă picnic

 1. Foișoare- propus 4 foișoare din lemn ce vor fi amplasate în zona grătarelor. Vor avea suprafața construită de Sc= 50,00 mp.
 2. Grătare– Vor fi amplasate 12 grătare. Vor fi realizate din beton armat prefabricat, cu finisaj din beton apparent, montate pe pat de balast compactat.
 3. Mobilier picnic (mese și scaune fixe) – 40 bucăți
 4. Pergolă lemn (amplasată în fața spațiilor de socializare)
 5. 6. Bănci și cosuri de gunoi – amplasate în zona aleilor. Băncile vor fi de tip smart.

 

 • SPAȚII DE AGREMENT
 1. Skatepark – Va avea o suprafață de 1467 mp, pe care vor fi amplasate diverse echipamente : minipipe, semipiramidă, quarterpipe, taluz, tija de alunecare.
 2. Zona pentru jocurile de iarna (partie sanius, tubing) – Conform proiectului, pârtiile de tubing vor avea 110 de metri lungime. La partea superioară a partiei va fi o zona de odihna amenajata cu pavele inierbate cu o suprafata de 66 mp , pe care vor fi amplasate 4 banci.
 3. Loc de joacă – Se va amenaja o suprafață de cca 2000 mp dotată cu echipamente pe diverse categorii de vârstă.
 4. Zona paintball – va fi amenajată într-un cerc cu raza de 38,75m.
 5. Zona escaladă – Zona va dispune de 7 ziduri de escaladare, cu înalțimi cuprinse între 2,50m și 7 m înălțime.
 6. Piste tir cu arcul – Se vor amenaja 2 piste de tir cu arcul de 25m si 50 m, una pentru începători și alta pentru avansați.
 7. Căsuțe în copaci – Se vor amenaja două căsuțe din lemn, în copaci, de lungime 3,80m și lățime 2,90m.
 8. Zona tiroliană – În zona desimpădurită se vor amenaja două trasee de tiroliană, unul mai scurt de 30m și unul mai lung de 90m.
 9. Terenuri sport (fotbal, baschet) – S-a amenajat un teren de fotbal cu dimensiunile de 22×44 și unul de baschet cu dimensiunile de 15m x 28m.
 10. Labirint natural – Suprafata de 920 mp se va amenaja cu vegetație în scopul recreării și relaxării, astfel încât să se creeze trasee interesante. In zona centrală se află un labirint realizat din buxus cu înălțimea de 80cm .

 

 

 • CONSTRUCȚII PENTRU SOCIALIZARE ȘI RELAXARE , GRUP SANITAR
 1. Punct de echipare -paintball, escalada, tir cu arcul
 2. Constructie parter ce cuprinde spatii de socializare, grup sanitar
 • ALEI , TROTUARE

Aleea principală existentă ( vechiul drum național ) va fi amenajată și transformată în alee pietonală / alee pentru bicicliști

Pista de alergare 307,56 mp

Alei din pavele inierbate sunt prevăzute în următoarele zone: alei plimbare , alei de acces la zona sport și la paintball, alei loc de joacă

Alei de pământ pentru mountain-bike

Obiectivul va beneficia, de următoarele utilități: energie electrică, sistem de alimentare cu apă centralizat, sistem de canalizare; instalație irigat, instalație preechipare sistem sonorizare și video.

===>TOTAL suprafață ocupată de construcții 14.197,51 mp

Odata cu implentarea acestui proiect cei care isi petreceau timpul liber cu gratare si mane pe camp la Pacea vor fi nevoiti sa isi caute alt loc.