Terenurile de sport ale scolilor din Botosani vor fi gratuite pentru elevi dupa orele de curs!

Un proiect de hotarare de Consiliu Local care prevede accesul liber si gratuit al elevilor pe terenurile de sport ale scolilor si liceelor este blocat la Primarie de aproape un an. Initiatorul, consilierul local Eugen Turcanu a depus acest prooiect la Consiliul Local pe data de 06.05.2019 si a cerut o adresa de la Serviciul Patrimoniu al Primariei prin care se solicita o lista exacta cu scoli care detin terenuri de sport. La aproape un an de la acest demers, Eugen Turcanu a mai depus inca odata acest proiect la Consiliul Local, in speranta ca de data aceasta va fi bagat in seama. Proiectul este ca o lovitura de maciuca pentru directorii de scoli care obtin venituri nefiscalizate prin inchirierea terenurilor de sport: el prevede ca accesul elevilor la terenurile de sport ale scolilor sa fie gratuit dupa terminarea orelor de curs.

Am vazut ca domnul Cosmin Andrei a luat proiectul meu si l-a prezentat ca fiind al lui. Eu am depus la CL acest proiect care prevede acces liber si gratuit la terenurile de sport ale scolilor de aproape un an. Este un abuz al salarialor de la CL care l-au tinut in sertar si nu i-au dat drumul astfel incat sa poata ajunge la vot. Acum este prezentat de Andrei ca si cum ar fi proiectul sau. L-am mai depus inca odata.” , a declarat Eugen Turcanu.

In expunerea de motive, Eugen Turcanu spune ca a introdus acest proiect de hotarare in baza „Strategiei nationale in domeniul politicii pentru tineret 2015-2020 care urmareste cresterea practicarii sportului de catre tineri.

Conform Legii Invatamantului, terenurile si cladirile unitatilor de invatamant fac parte din domeniul public local si sunt administrate de catre Consiliile Locale.

 

In prezent terenurile de sport ale unitatilor de invatamant din municipiu, fie acoperite, fie in aer liber, sunt gestionate de catre directorii scolilor. Ele sunt inchiriate pe bani, fara nici un fel de act, la diverse grupuri de tineri care isi organizeaza echipe de fotbal si le inchiriaza periodic. Nimeni nu da socoteala pentru banii incasati si nimeni nu stie cum sunt folositi. Turcanu spune ca in multe cazuri terenurile sunt inchiriate la mica intelegere cu paznicii scolilor care baga banii in buzunarele proprii. In tot acest timp, elevii care sunt dornici de a face miscare in timpul liber sunt privati de accesul la bazele sportive ale unitatilor scolare si sunt nevoiti sa plateasca pentru inchirierea unor terenuri private sau sa se joace in conditii improprii printre blocuri.

de |2020-03-09T06:59:07+02:009 martie 2020|TOP NEWS|

Leave A Comment