Comitetul Local pentru Situații de Urgență Botoșani a hotărât miercuri mai multe măsuri privind prevenirea infectării cu coronavirus. Mai multe instituţii din subordinea Consiliului local au program restrictionat cu publicul sau si-au suspendat activitatea.

 Va redăm integral mai jos Hotararea Comitetului Local pentru Situații de Urgență Botoșani:

 

Art. 1. În perioada 12 martie – 31 martie, instituțiile de cultură din subordinea Primăriei Municipiului Botoșani și Consiliului Local al Municipiului Botoșani, Teatrul ”Mihai Eminescu”, Teatrul de păpuși ”Vasilache” și Filarmonica de Stat ”George Enescu” își suspendă activitatea.

 

Art. 2. În perioada 12 martie – 31 martie se suspendă activitatea cu copii din cadrul Creșei Municipale.

 

Art. 3. În perioada 12 martie – 31 martie, se suspendă activitatea Centrului de zi pentru Copii aflați în situații de risc social (Parcul Tineretului nr. 4).

 

Art. 4. În perioada 12 martie – 31 martie, beneficiarii Centrului Social de Urgență (Aleea Nucului nr. 8) se consemnează în obiectiv.

 

Art. 5. În perioada 12 martie – 31 martie, în cadrul cantinei de ajutor social (Aleea Nucului nr. 8), se va restricționa accesul la ghișeul de distribuire alimente la serii de maxim 5 persoane în intervalul orar de servire a mesei, de asemenea transportul mesei la domiciliu pentru beneficiarii deja stabiliți va continua în regim normal.

Art. 6. În perioada 12 martie – 31 martie, personalul de specialitate din cadrul centrului SENIOR (centrul de îngrijire la domiciliu persoane vârstnice) va asigura monitorizarea stării de sănătate a persoanelor aflate în evidență și va asigura transportul pachetelor alimentare lunare exclusiv la domiciliul acestora;

 

Art. 7. În perioada 12 martie – 31 martie, activitatea Parcului Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa se suspendă.

 

Art. 8. În perioada 12 martie – 31 martie, antrenamentele se vor desfășura exclusiv pentru echipele de seniori.

 

Art. 9. În perioada 12 martie – 31 martie, competițiile sportive de pe raza municipiului Botoșani se vor desfășura doar pentru echipele de seniori și fără spectatori.

 

Art. 10. Începând cu data de 12 martie 2020, toate echipamentele și mobilierul urban din spațiile de joacă pentru copii de pe raza municipiului Botoșani vor fi dezinfectate zilnic cu materiale avizate de Ministerul Sănătății.

 

Art. 11. La nivelul municipiului Botoșani se constituie o structură permanentă alcătuită din reprezentanți ai Primăriei Municipiului Botoșani, direcțiile subordonate și societățile comerciale municipale.