De circa o săptămână, rafturile cu produse alimentare de bază ale hipermarketurilor din Botoșani sunt golite la primele ore, după deschidere. Cine nu se trezește la timp să-și facă cumpărăturile nu are nicio șansă să mai prindă pe raft ulei, zahăr, făină , conserve cu pește, fasole ori mazăre. Printre produsele cele mai cumpărate se numără și  apa, pastele făinoase, orezul,  carnea și chiar hârtia igienică. De ieri, după ce OMS a declarat Pandemie de Coronavirus, au înceout să se golească și rafturile raioanelor de cosmetică și produse de igienă, ceea ce nu este deloc rău.

„Este nebunie totală. Am avut persoane mai în vârstă care au venit și de câte două trei ori pe zi să cumpere aceleași produse: făină, orez, ulei, carne.  Nu știu cât pot să adune la ei acasă însă jur că zilnic la noi se descarcă câte un tir de făină. Seara se descarcă paleții cu făină, se bagă marfa în magazin și se pregătește pentru a doua zi. Până la amiază e gata, nu mai este nimic. Acum văd că au început să cumpere și baxuri întregi de hârtie igienică. La atâta mâncare normal că le trebuie !” , ne-a povestit o casieră de la Lidl.

În timp ce toată lumea vânează  făina și uleiul de pe rafturile hipermarketurilor, comercianții locali se plâng că lor nu le-au crescut cu prea mult vânzările în această perioadă. Spre exemplu, în timp ce la Carrefour, Kaufland sau Lidl nu se mai găsea un kilogram de faină, la Ovisim puteai să cumperi acest produs cu camionul.  Situația era identică și în rețeaua de magazine Pita sau Leola. În plus, prețurile la produsele de bază sunt mai bune ca la marile magazine.