O eventuala numire a fostului prefect Cristian Roman pe functia de director de cancelarie a aprins spiritele la conferinta de presa ALDE. Presedintele delegat Florin Turcanu a declarat ca daca acest lucru se va intampla, eventualele aliante ALDE-PNL pentru constituirea unor majoritati la alegerile locale sunt excluse.

Turcanu este de parere ca liberalii nu si-au tinut cuvantul atunci cand au schimbat la ceas de noapte prefectul si ca nu se poate baza pe acestia intr-o eventuala competitie electorala.

Dacă au schimbat prefectul … decizie luată pe repede-înainte. ALDE nu a câștigat nimic, nici nu a pierdut. Dacă tot suntem la prefect, am cerut noului domn prefect Dan Nechifor, și prima numire a domnului Nechifor a fost la recomandarea mea. El este un om integru, capabil, și îi cer public să nu aducă la cabinet un om care se laudă prin județ că are gloanțe de argint, de aur, și le va folosi împotriva familiei Țurcanu. Mă refer la Cristian Roman. 

Când te lauzi că vii să execuți ALDE bucată cu bucată… Să nu facă un abuz. 

L-am informat pe Costel Șoptică, pe Gheorghe Sorescu și Dan Nechifor, să analizeze cu responsabilitate dacă numește un astfel de om. Să-i dea atribuții și să îl urmărească. Dacă el își continuă misiunea cu cătușele pe masă. Să vă spună Cristian Delibaș, de la Direcția Agricolă, cum îl amenința cu cătușele pe masă să demisioneze. …Dacă o să-l avem pe Roman șeful Cancelariei și își folosește glonțul de aur sau argint… Nu am nicio problemă persoană cu domnia sa, dar stilul de a speria oameni mă pune pe gânduri. De o lună de zile ni se spune asta. … Credeți că poate Dan Nechifor să conducă Prefectura cu Roman șef de Cancelarie? Exclus! Se va urca pe toate scaunele acelea să facă ce vrea”, a declarat Florin Țurcanu.

Roxana Țurcanu, soția lui Florin Țurcanu, este actualul șef de Cancelarie și, din câte spune liderul ALDE, se află în concediu, ceea ce teoretic ar bloca numirea lui Cristian Roman la șefia Cancelariei Prefectului.