Filiala ALDE Botoșani solicită Primăriei Botoșani să asigure botoșanenilor un oraș cât mai sigur în situația actuală ce a fost creată de noul Covid-19, prin impunerea unui program intensiv de igienizare a domeniului public din municipiul Botoșani.

Astfel că, Primăria Botoșani poate crea de îndată, un program de spălare a carosabilului și a trotuarelor din municipiul Botoșani cu soluții dezinfectante pe bază de clor pentru sănătatea cetățenilor, curățenia fiind esențială mai ales în aceste momente când toată lumea ia măsuri antiepidemice împotriva coronavirusului, care ia amploare de la o oră la alta în țara noastră și peste tot în lume.

Până la urmă trebuie să prevenim pe cât posibil răspândirea coronavirusului, întrucât domeniul public este un spațiu pe care îl folosim cu toții. Suntem convinși ca menținerea curată și dezinfectarea străzilor și trotuarelor este o măsură care ne va ajuta în această luptă.

Bineînțeles că nu trebuie să ne panicăm, dar trebuie ca fiecare dintre noi trebuie să fie responsabil, să ținem cont de această pandemie și să respecte o serie de reguli indicate de specialiști, mai ales cele privind igiena personală, a mâinilor în special și să evităm pe cât posibil aglomerația.

Deși, în municipiul Botoșani sunt câteva zeci de persoane venite din Italia, care au fost izolate în diverse locații impuse de autoritățile locale, din fericire nu a fost înregistrat, deocamdată, nici un caz de coronavirus