Primaria Draguseni s-a organizat si ajuta cu pachete si masa calda zilnica pe batranii comunei!

Primul primar botosanean care ia masuri concrete in ceea ce priveste ajutorarea persoanelor nevoiasa in perioada de carantina este Eugen Nechita, edilul comunei Draguseni. Acesta a convocat ieri sedinta Comitetului de Situatii de Urgenta si a dispus masuri concrete. 250 de persoane, majoritatea in varsta vor fi ajutate direct de primaria Draguseni astfel incat sa poata depasi perioada de izolare.

Astfel 50 de persoane, batrani fara posibilitati si cu o varsta inaintata vor primi de la primarie gratuit pachete zilnice cu mancare calda. Deasemeni angajatii primariei Draguseni se vor ocupa ca acestora sa nu le lipseasca din casa produsele de prima necesitate: paine, ulei, faina, orez, fasole, sare si zahar. Pe langa acestea, alte 200 de familii vor primi pachete de la primarie cu produsele de prima necesitate.

Am hotarat in Comitetul de Situatii de Urgenta sa ajutam pe cei care nu se poat deplasa si pe cei care nu au posibilitati. La nivelul comunei am identificat in jur de 250 de persoane. 50 vor primi zilnic cate o masa calda si toti vor primi pachete care vor contine alimentele de aza. Am prevazut 500.000 de lei la inceput de an prin buget pentru situatii de urgenta. Daca siuatia se va prelungi suntem pregatiti sa extinem programul de ajutoare„, a declarat Eugen Nechita.

Acesta sustine ca primarii nu sunt informati de catre autoritatile centrale cun sa actioneze si ca a luat aceste decizii sfatuindu-se cu mai multoi colegi primari din alte comune. Deocamdata comuna Draguseni este sigura comuna unde concret se aplica organizat un plan de ajutor pentru persoanele varstnice aflate in autoizolare.

de |2020-03-23T08:49:04+02:0023 martie 2020|TOP NEWS|

Leave A Comment