Daca in alte comune oamenii varsnici sunt nevoiti sa isi cumpere din resurse proprii produsele de prima necesitate, la Draguseni acestea sunt suportate din bugetul local! 240 de familii au inceput deja sa primeasca acasa de la Primaria Draguseni pachete cu mancare. Acestea sunt aduse de voluntari locali organizati de catre Comitetul pentru Situatii de Urgenta, iar efortul bugetar este de 108.000 RON.

50 de persoane au primit deja pe langa pachete si o masa calda. Aceasta va fi livrata zilnic, primaria Draguseni incheind un contract in acest sens cu o firma de catering.

Eugen Nechita, primarul comunei declara:„Am inceput deja distribuirea pachetelor si a caserolelor cu masa calda zilnica pentru beneficieri. Sunt batrani care nu se pot deplasa si de care nu are grija nimeni si care altfel, in aceasta perioada de carantina, ar fi fost nevoiti sa sufere de foame, dar nu putem lasa se intample acest lucru.”

Eugen Nechita spune ca daca perioada de carantina se va prelungi, primaria pe care o conduce este pregatita sa aloce noi sume pentru ajutorarea persoanelor in varsta defavorizate. El sustine ca in toate demersurile sale se bazeaza pe ajutorul angajatilor primariei si a consilierilor locali:

Nu pot decat sa ma inclin in fata angajatilor de la Primaria Draguseni si a consilierilor locali care au inteles situatia si nu precupetesc nici un efort pentru a ajuta. Impartirea pachetelor din casa in casa nu se poate face fara ajutorul lor„.