Criza covid-19: Municipiul Suceava în carantină totală!

 Carantina totala in Suceava, la 40 de kilometri de Botosani! Mai pot intra în oraș autoritățile, transportatorii și angajații din câteva domenii. În oraș sunt 593 de cazuri de infectare din cele peste 2000 din țară și o treime din morți

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat luni noaptea că municipiul Suceava și 8 comune limitrofe vor intra în carantină totală din cauza răspândirii rapide a coronavirusului. Este principala măsură cuprinsă în Ordonanța Militară numărul 6.
Toate căile de acces în oraș sunt deja securizate cu echipaje ale Poliției și Armatei, potrivit Grupului de Comunicare Strategică. Mai mult de un sfert din pacienții infectați cu coronavirus și o treime din morți au fost înregistrați în Suceava.

Principalele decizii luate de guvern prin Ordonanța Militară 5:

Art.1 – Se instituie pe perioada stării de urgență, măsura de carantinare în municipiul Suceava și în zona limitrofă formată din următoarele opt comune: Adâncata, Salcea, Ipotești, Bosanci, Moara, Șcheia, Pătrăuți și Mitocu Dragomirnei.

Art.2 – Se instituie pe perioada stării de urgență o zonă de protecție, ca perimetru de siguranță în jurul localităților carantinate, formată din toate celelalte unități teritoriale administrative din județul Suceava.

Art.3 – În zona carantinată prevăzută la art.1 este permisă intrarea, respectiv ieșirea pentru:

a) transportul de marfă, indiferent de natura acestuia, a materiilor prime și resurselor necesare desfășurării activităților economice în zona carantinată, precum și a aprovizionării populației;

b) persoanele care nu locuiesc în zona carantinată dar care desfășoară activități economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securității naționale, sanitar, situațiilor de urgență, administrației publice locale, asistenței și protecției sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii, alimentației publice, alimentării cu apă, comunicațiilor și transporturilor.

Art. 4: Nu se vor vinde bilete de tren pentru Suceava

Art.7 – (1) În zona de protecție, organele cu atribuții în domeniul apărării, ordinii publice și securității naționale vor stabili măsuri specifice de prevenire și limitare a intrării, respectiv a ieșirii persoanelor în/din zona de carantinare prevăzută la art. 1

(2) În zona de protecție este interzisă deplasarea între localitățile din zonă a persoanelor ce aparțin altor categorii socio-profesionale.

de |2020-03-31T08:04:37+03:0031 martie 2020|TOP NEWS|

Leave A Comment