Un mediac diaetolog din Botosani este cercetat penal pentru nerespectarea carantinei. Acesta nu a avut rabdare sa astepte rezultaele testarii si a mers la serviciu, consultand zeci de bolnavi. Timp de o saptamana acesta a mers in spital unde si-a continuat munca nestingherit. Sambata acesta a fost declarat pozitiv cu coronavirus si ieri autoritatile i-au deschis desar penal. Acesta a prescris retete, a consultat pacienti si a mers prin spital nestingherit desi fusese informat de autoritati sa se izoleze acasa si sa astepte rezultatele la analize.

Situatia medicului botosanean, este cu atat mai grava cu cat autoritatile nu au reusit pana in acest moment sa depisteze sursa de inolnavire. Acesta nu a intrat in contact cu nici o persoana infestata aflata in evidenta. Surse din cadrul DSP Botosani declara:

Medicul s-a deplasat doar la infectioase unde i-au fost recoltate analizele. In rest nu a intrat in contact cu nimeni suspect. Pur si simplu a luat virusul de pe strada sau de la cineva de printr-un magazin. Nu putem stabili deocamdata de unde s-a infectat. Faptul ca a fost la serviciu a fost o inonstienta care va fi pedepsita corespunzator de autoritati in contextul starii de carantina si a ordonantelor militare„.

Pe langa medicul diabetolog au fost depistate cu coronavirus si doua asistente de la Urgente Botosani. Acestea au intrat in contact cu tanara de 27 de ani care a decedat de covid in urma cu doua zile. Drept urmare, toate cadrele UPU vor fi cazate incepand de astazi la un hotel in Botosani, ele nemaiavand voie sa locuiasca la domiciliu.