Cadre medicale şi funcţionari DSP din Botoșani, anchetaţi pentru zădărnicirea combaterii bolilor

Mai mulţi funcţionari din Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Botoşani sunt urmăriţi penal într-un dosar privind infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani, preluat de Agerpres.

Potrivit procurorilor, ancheta priveşte „funcţionari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, care au dispus izolarea la domiciliu pe timp de 14 zile a unei persoane în privinţa căreia se impunea carantinarea instituţionalizată”.

În acelaşi timp, Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a deschis un dosar penal privind infracţiunea de omisiunea declarării unor informaţii, „referitor la un medic şef de secţie din cadrul unei unităţi medicale din Botoşani, care nu a semnalat conducerii spitalului şi nici Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani faptul că un cadru medical din subordinea sa revenise în ţară dintr-o zonă unde fuseseră semnalate peste 500 de cazuri de infectare cu virusul COVID-19”.

De asemenea, procurorii au în lucru un dosar privind infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, referitor la un medic care, după ce a intrat în contact cu o pacientă confirmată ca fiind infectată cu virusul COVID-19 şi care a fost informat că se impune izolarea sa la domiciliu, a continuat să se prezinte la locul de muncă, fără a respecta măsurile impuse, ulterior fiind şi el confirmat ca infectat cu acest virus.

Totodată, procurorii au înregistrat două dosare privind infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, care vizează două persoane care au revenit în ţară din zone nominalizate cu risc epidemiologic, fără a declara acest lucru.

Anchetele au fost demarate iniţial de Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani, însă au fost preluate, de la 1 aprilie, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani.

„În contextul declarării stării de urgenţă prin Decretul Preşedintelui României nr. 195/2020 şi al măsurilor unitare şi urgente care se impun a fi luate în vederea cercetării cu celeritate a infracţiunilor având ca obiect fapte de nerespectare a obligaţiilor specifice impuse în vederea prevenirii şi/sau limitării răspândirii sindromului respirator acut cu COVID-19, s-a decis preluarea de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dosarelor penale înregistrate ca urmare a unor astfel de sesizări”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunal.

sursa. G4media.ro

By |2020-04-01T16:28:53+03:001 aprilie 2020|TOP NEWS|

Comenteaza

Go to Top