Covid-19: Situatia la zi in Botosani! 232 persoane suspecte!

­čö┤P├ón─â ast─âzi, 1 aprilie, potrivit datelor centralizate de c─âtre Direc╚Ťia de S─ân─âtate Public─â, pe teritoriul jude╚Ťului Boto╚Öani:

– ├«n carantin─â institu╚Ťionalizat─â sunt 232 de persoane pentru care se efectueaz─â verific─âri pentru a depista dac─â au contactat virusul COVID ÔÇô 19.

– alte 1.886 persoane sunt ├«n izolare la domiciliu ╚Öi se afl─â sub monitorizare medical─â.

­čö┤ La nivelul Insectoratului de Jandarmi Jude╚Ťean, 76 de jandarmi cu 9 mijloace auto au participat ├«n ultimele 24 de ore la misiunile de prevenire a r─âsp├óndirii coronavirusului COVID-19, din care 16 jandarmi au executat paza centrelor de carantin─â, 4 au escortat autovehicule aflate ├«n tranzit de la limita de jude╚Ť la centrele de carantin─â, iar 8 au efectuat verific─âri ├«mpreun─â cu lucr─âtori de poli╚Ťie la domiciliile persoanelor aflate ├«n izolare. Pentru nerespectarea interdic╚Ťiilor de circula╚Ťie impuse de ordonan╚Ťele militare, jandarmii au aplicat 24 de sanc╚Ťiuni contraven╚Ťionale ├«n valoare total─â de 24.700 de lei.

­čö┤La nivelul Inspectoratului de Poli╚Ťie Jude╚Ťean, au fost efectuate verific─âri la 1.571 persoane izolate la domiciliu ╚Öi 195 localuri publice cu privire la respectarea interdic╚Ťiilor pe timpul st─ârii de urgen╚Ť─â. De asemenea, au fost aplicate 51 de sanc╚Ťiuni contraven╚Ťionale ├«n valoare total─â de peste 109.000 de lei, dintre care 2 pentru nerespectarea m─âsurilor de izolare ├«n valoare de 1.500 de lei ╚Öi 12 pentru nerespectarea m─âsurilor privind restric╚Ťionarea circula╚Ťiei ├«n valoare total─â de peste 35.000 de lei.

­čö┤┬áPe plan jude╚Ťean, ├«n vederea gestion─ârii c├ót mai eficiente a situa╚Ťiilor de urgen╚Ť─â, la nivelul Inspectoratului pentru Situa╚Ťii de Urgen╚Ť─â Boto╚Öani a fost alocat─â o linie telefonic─â a Centrului Jude╚Ťean de Coordonare ╚Öi Conducere a Interven╚Ťiei, respectiv 0231.508.155, fiind angrenate echipaje pentru preluarea, direc╚Ťionarea ╚Öi solu╚Ťionarea tuturor situa╚Ťiilor sesizate. ├Än acest mod, ISU Boto╚Öani asigur─â suport opera╚Ťional ╚Öi flux informa╚Ťional la nivelul CJCCI ╚Öi alte misiuni conexe.

 

­čö┤┬á ├Än mod deosebit, ╚Ťinem s─â mul╚Ťumim ╚Öi cu recuno╚Ötin╚Ť─â ne ├«ndrept─âm toate g├óndurile bune spre oamenii cu suflet mare din jude╚Ťul Boto╚Öani care s-au mobilizat ╚Öi au sprijinit ╚Öi sprijin─â ├«n continuare cu materiale de protec╚Ťie unit─â╚Ťile medicale. Mul╚Ťumim pentru d─âruire, implicare ╚Öi solidaritate! Sunte╚Ťi un exemplu pentru ├«ntreaga comunitate! ├Än aceast─â perioad─â trebuie s─â d─âm dovad─â de responsabilitate ╚Öi solidaritate, doar ├«mpreun─â ╚Öi respect├ónd regulile vom trece cu bine peste aceste momente. Noi suntem la datorie! Voi, dragi boto╚Ö─âneni, sta╚Ťi acas─â pentru noi!

 

­čö┤ Reamintim faptul c─â toate autorit─â╚Ťile statului (institu╚Ťia prefectului, poli╚Ťi╚Öti, jandarmi, poli╚Ťi╚Öti locali, poli╚Ťi╚Öti de frontier─â, pompieri, institu╚Ťiile sanitare) sunt ├«n continu─â alert─â pentru a preveni r─âsp├óndirea COVID-19. Rug─âm cet─â╚Ťenii jude╚Ťului nostru s─â aib─â ├«n vedere prevederile ORDONAN╚ÜELOR MILITARE emise privind m─âsuri de prevenire a r─âsp├óndirii COVID-19. Insist─âm s─â respecta╚Ťi cu stricte╚Ťe m─âsurile impuse ╚Öi s─â circula╚Ťi numai pentru motivele excep╚Ťionale invocate ├«n actul normativ amintit. Reducerea la minimum a riscului de expunere la coronavirus este singura cale de a ╚Ťine sub control r─âsp├óndirea lui.

 

­čö┤Alte decizii, precum ╚Öi alte date de interes, vor fi aduse la cuno╚Ötin╚Ťa publicului ├«n cel mai scurt timp.

 

de |2020-04-01T16:01:09+03:001 aprilie 2020|Important, TOP NEWS|

Leave A Comment