Este vorba de primarul comunei Dângeni, care a mai avut inițiative care merită luate ca model și de alți edili. Pentru a-i proteja pe consăteni și a-i feri de expunere, primarul Cătălin Rotundu a venit în sprijinul locuitorilor din Dângeni cu o idee inedită. El vrea să le pună la dispoziție parohiilor din localitate aparatură de sonorizarare performantă pentru ca preoții să poată susține slujba din noaptea de Înviere, astfel încât toți creștinii ortodocși să simtă și să trăiască Sărbătorile Pascale, chiar dacă nu se vor trebui să stea în casă fără să să se deplaseze la biserici.  Mai mult decât atât, angajații de la Primărie și voluntari vor trece pe la fiecare gospodărie pentru a duce lumină dar și pască sfințită, ouă roșii și iepurași de ciocolată. 

Dealtfel, primarul și-a anunțat intenția sa pe pagina sa  de Facebook ;

„Împreună cu Preotul Ionuț Hagiu, dl.Babei Mihai-Șeful Serviciului Medico-Social Dângeni, d-na Raluca Hagiu -asistent medical comunitar și Oxana Rotundu-coordonator al serviciului de Evidență a Populației Dângeni am procedat la intocmirea planului de acțiuni prin care alături și de ceilalți preoți din comună ( care doresc ) să ajungem cu lumină, anafără, pască sfințită, ouă roșii și iepurași de ciocolată in fiecare din cele peste 900 gospodarii ale comunei Dângeni !!!
Așadar:
1. In ziua de 18.04.2020 , toate cele patru parohii vor primi aparatură de sonorizare de la primarie ( aparatură achiziționată prin fonduri europene in acest an) in așa fel încât să poată fi ascultată slujba oficiată de preoți chiar din curtea fiecarăre gospodării.
2. 24 de persoane cu 12 (lucrători in cadrul Centrului Medico-Social și voluntari ) , vor porni la ora 24 cu 12 mașini, pentru a distribui candele cu lumină către toate casele din fiecare sat component al comunei noaste.
3. Dimineață la finalul slujbei fiecare preot are posibilitatea de a se deplasa cu o mașină pusă la dispoziție de primarie pentru a trece pe fiecare stradă, iar cetățenii care doresc a sfinți pasca , vor pune coșulețul în fața porții și astfel reușim a respecta masurile legale prin care nu vor exista contact și nici aglomerație de persoane !!!
4. Primarul împreună cu sponsori pregătesc 900 de pachețele cu anafără, păscuță , ouă roșii și iepuraș de ciocolată , aceste pachețele fiind sfințite in Biserică și apoi distribuite către populație in prima zi de Paște folosind aceeași logistică ca și la distribuirea căndeluțelor cu lumină!!
Aproximăm un termen de efectuare a distrubuirii de circa două ore in toată Comuna Dângeni.
Dumnezeu să ne ajute și să fim sănătoși!!
Totul este posibil fără scandal , ură și minciună dacă vrei, crezi și gândești la soluții pozitive !!!”, a anunțat primarul Rotundu pe Facebook.