Unii copii citesc de plăcere, alți copii – pentru că părinții le sugerează anumite lecturi, iar alţii citesc pentru că o cere programa şcolară și profesorii lor. De ce citesc maturii? „De ce citim şi ce citim?” – la aceasta întrebare vă provoacă să răspundeţi angajaţii Bibliotecii Naţionale de Poezie de la Ipotești.

În Săptămâna bibliotecilor – 2020, care se va desfăşura în perioada 23-29 aprilie, vă invităm să intrați pe pagina de Facebook a Memorialului Ipoteşti (https://ro-ro.facebook.com/pages/category/Museum/Memorialul-Ipotesti-Centrul-National-de-Studii-Mihai-Eminescu-432404520184709/ ) și ne trimiteţi un mesaj video sau scris în care să ne spuneţi de ce şi ce citiţi și, eventual, să recomandaţi o carte care v-a plăcut. Cele mai interesante mesaje vor fi postate pe pagina Memorialului, ca să inspire alți copii sau adulți, şi vor premiate (în mod evident, în cărţi)!

Când va trece această perioadă în care am stat mai mult în casă, vă invităm la biblioteca Memorialului Ipotești să citiţi în sala noastră de lectură sau în curte, sau în livadă, oriunde vă veţi simți bine cu o carte în mână.