Deputatul PSD Răzvan Rotaru trage un semnal de alarmă cu privire la bișnița cu materialele sanitare pe care le distribuie PNL pe bani și nu gratis unităților sanitare din țară și după culoarea politică a județelor și nu în funcție de numărul de cazuri de COVID-19 confirmate, infectate sau decese.

Guvernul Orban a achiziționat materiale sanitare pentru pandemia de COVID-19 prin firme de casă ale liderilor PNL și prin Unifarm, pe care le vând la prețuri exorbitante și nu le dau gratis către spitale. În timp ce mai multe organizații non-profit, oameni de afaceri, inclusiv PSD la nivel central și prin Organizațiile Județene au donat materiale și echipamente sanitare pentru personalul medical, PNL jecmănește de bani fiecare spital care are nevoie să lupte cu pandemia de coronavirus”, a declarat Răzvan Rotaru!”

Parlamentarul PSD cere Guvernului Orban să dea imediat explicații publice pentru distribuirea materialelor medicale către județe după culoarea politică a aleșilor locali. Deputatul social democrat solicită Executivului PNL să prezinte o situaţie cu distribuţia materialelor sanitare pe fiecare județ, cu motivarea riguroasă a cantităților mai mari în județele în care nevoile sunt mai mici față de alte zone critice în care s-au distribuit materiale puține.

Distribuția materialelor după culoarea politică a aleșilor locali reprezintă cea mai cinică decizie a Guvernului PNL! La Iași doar două cutii, la Sibiu tone de materiale. În timp ce la Suceava lucrurile au scăpat de sub control şi aproape toate problemele medicale ale Moldovei au fost transferate la Spitalul Judeţean din Iaşi, Guvernul lui Iohannis lasă Iașiul descoperit în fața epidemiei, iar la Sibiu transferă mai multe echipamente decât era necesar. Pentru Transilvania – Mumă, pentru Moldova – Ciumă. Ăsta e Guvernul Meu”, a precizat deputatul PSD de Botoșani.

Iașul are alocat zero fonduri pentru combaterea și gestionarea epidemiei de COVID-19.

În schimb Sibiul, judeţul preşedintelui Iohannis şi al vicepremierului Turcan a fost invadat cu ajutoare guvernamentale: urgentarea procedurilor pentru punerea în funcțiune a primului aparat de testare PCR și achiziția de aparate de ventilare, trimitere de teste, identificarea de furnizori de bunuri pentru spitale și medicii de familie, decontare cheltuielile de carantină, distribuire fonduri europene pentru achiziția de aparatură medicală și echipamente de protecție, asigurare spor de risc pentru personalul medical aflat în prima linie a bătăliei cu COVID-19.