Politistii vor inlocui popii la impartit Lumina de Inviere si prescuri!

Ministrul de interne a anunțat ieri seară, că a fost  încheiat un acord cu Biserica Ortodoxă Română. In cadrul acordului se stipuleaza ca se vor forma echipaje mixte care vor distribui prescurile de Paște și Lumina Învierii. Vela a anunțat că măsurile prevăzute în ordonanțele militare referitoare la distanțarea socială vor trebui respectate inclusiv în noaptea de Înviere, fiind interzisă, printre altele, formarea grupurilor mai mari de trei persoane.

Iata principalele declarații ale ministrului de Interne:

  • Ținând cont de decretele prezidențiale numărul 195 din 16 martie și 240 din 14 aprilie 2020, cât și de prevederile Ordonanțelor Militare emise până în prezent, astăzi am semnat împreună cu Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, un acord de susținere și sprijin din partea tuturor forțelor coordonate în starea d eurgență de către Ministerul Afacerilor Interne, pentur stabilirea unor acțiuni comune cu ocazia sărbătorilor pascale din acest an.
  • Având în vedere numărul mare de cetățeni de religie ortodoxă, pentru a nu exista riscul răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus, Ministerul Afacerilor Interne vine în sprijinul Bisericii Ortodoxe, executând misiuni de susținere și ajutor pentru clerici și credincioși. Pentru a oferi și o alinare spirituală tuturor celor care trec în prezent prin momente grele vom ajuta Biserica Ortodoxă Română la împărțirea Sfintelor Paști, cât și a luminii sfinte aduse de la Ierusalim în seara Învierii.
  • Având în vedere dorința de a se oferi credincioșilor ortodocși o anumită consolare, prin distribuirea Paștilor și a Sfintei Lumini, venite de la Ierusalim, între Patriarhia Română și Ministerul Afacerilor Interne, s-au stabilit următoarele: pâinea binecuvântată, în formă de mici prescuri, stropită cu aghiazmă și vin, numită Paști, sfințită anul acesta în joia mare, în 16 aprilie, după Sfânta Liturghie, va fi distribuită credincioșilor în zilele de vineri, 17 aprilie, și sâmbătă 18 aprilie, în intervalul orar 7-17, în toate parohiile din Patriarhia Română. În locuri special amenajate, în afara lăcașurilor de cult, de către personalul angajat al bisericii și de către personalul voluntar, evident, cu respectarea măsurilor de protecție, masă sanitară, distanță socială, distanța fiind marcată în fața locului special amenajat, exact ca la magazinele alimentare.
  • În declarația pe proprie răspundere, la locul deplasării, credinciosul va face precizarea “pentru ridicarea Sfintelor Paști de la biserică”, și va trece numele lăcașului de cult din zona de rezidență a persoanei respective.
  • Distribuirea Sfintei Lumini aduse de la Ierusalim în seara zilei de sâmbătă, 18 aprilie, în jurul orelor 19:00, se va face de către voluntarii parohiilor și de către echipajele de ordine publică și patrulele existente sub coordonarea MAI, aflate în misiune sâmbătă, începând cu ora 20.
  • Echipajele care activează în posturile fixe cât și cele de la punctele de frontieră aflate în misiuni coordonate de MAI vor oferi Sfânta Lumină persoanelor aflate în trafic, în baza excepțiilor de circulație prevăzute în Ordonanțele Militare anterioare, sau persoanelor care tranzitează frontiera.
  • Cadrele existente sub coordonarea MAI aflate în misiune vor distribui Sfânta Lumină inclusiv spitalelor, centrelor sociale și centrelor de carantină.
de |2020-04-15T03:56:13+03:0015 aprilie 2020|TOP NEWS|

Leave A Comment