Vicepresedintele ALDE Botoșani, Florin Turcanu, solicită autorităților județene să demareze imediat după sărbătorile pascale, discutii cu toți investitorii din județul Botoșani care au afaceri în domeniul agricol, zootehnic, în domeniul prestărilor de servicii și producțiilor, în vederea identificării unor facilități fiscale pentru acești oameni de afaceri care doresc să angajeze persoane întoarse recent din străinătate, din cauza pandemiei cu Covid-19, pentru a le putea oferi un salariu motivant, astfel încât să-i determine să muncească în județul Botoșani.

Ne-am dori ca aceste persoane, care în prezent au rămas fără locuri de muncă, să nu mai plece în alte țări pentru a-și câștiga o pâine, așa cum am văzut cu toții în mass-media, situația creată în aeroportul din Cluj cu românii care se îngrămădeau, printre care și botoșăneni, pentru a pleca la muncă în străinătate, când în țara noastră este declarată starea de urgență din cauza pandemiei cu Coronavirus.

Cunosc realitatea din județul Botoșani și majoritatea antreprenorilor din aceste domenii s-au confruntat cu lipsa personalului. Sunt firme din județul Botoșani care au adus angajați din străinătate, nu cred că este oportun să lăsăm oamenii noștri să plece la muncă pe un salariu bun în străinătate, când s-ar putea crea anumite facilități fiscale de către autoritatea județeană, împreună cu autoritatea guvernamentală, pentru investitorii care să angajeze acești oameni. Ce fel de popor suntem când ne trimitem oamenii la muncă în Germania, în plină pandemie Covid-19, când peste tot se aude recomandarea <să stăm în case>?”, a declarat Florin Țurcanu, vicepreședintele ALDE Botoșani.

Posibilitate ar fi, asta dacă ne-am dori cu adevărat să facem lucruri bune și pentru semenii noștri, nu doar pentru interesele anumitor oameni cu funcții de conducere, și aici putem exemplifica cu ceea ce s-a întâmplat în zona construcțiilor, unde s-a stabilit un salariu brut, apoi s-a redus la jumătate impozitele pe salarii și nu a mai fost o lipsă atât de acută în ceea ce privește personalul.

Considerăm că așa trebuie făcut și la nivelul județului Botoșani pentru a putea rezolva acestă problemă privind migrarea forței de muncă în străinătate, mai ales în această perioadă atât de critică pentru toată lumea.