Antreprenorul suceavean Ştefan Mandachi a reuşit să strângă un milion de euro din donaţii, printr-o metodă inedită. El a „vândut” un centimetru din metrul de autostradă construit de el cu câte 10 euro. În 17 zile, iniţiativa sa admirabilă a adunat un milion de euro, bani cu care vor fi cumpărate ventilatoare ce vor ajunge în spitalele care tratează bolnavii de Coronavirus.

“Mă bucur ca un copil!!!  Strângerea noastră de fonduri nu este doar o mărturie de solidaritate enormă, dar şi o dovadă că dacă nu mai stai să-ţi plângi de milă şi acţionezi, lucrurile se mişcă!” , a scris Ștefan Mandachi pe pagina sa de facebook.

Mandachi a devenit faimos după ce a construit simbolic primul şi singurul metru de autostradă din Moldova în speranţa că va inspira autorităţile să-i continue proiectul. Acum acel metru e vândut de Mandachi la 10 euro pe cm pătrat, iar banii vor fi folosiţi pentru ventilatoare pulmonare pentru secţiile de terapie intensivă şi alte echipamente vitale pentru lupta contra COVID-19.

El vrea să adune în final trei milioane de euro care să-i doneze spitalelor