În mediul online, mai ales pe rețelele de socializare, au circulat mai multe zvonuri legate de plata serviciilor religioase oferite de preoții ortodocși și voluntarii din parohii care se vor deplasa la casele credincioșilor pentru distribuirea către populație a tradiționalelor păști și a Luminii Sfinte.

Precizăm că în nici un comunicat oficial al Bisericii Ortodoxe Române nu se face vreo referire că aceste servicii religioase vor fi contracost, deci preoții și nici voluntarii din parohii nu vor percepe credincioșilor bani .

Pâinea sfințită (Paștile) se va distribui (gratis) la domiciliul credincioșilor vineri și sâmbătă, în intervalul orar 8:00 – 17:00, și în prima zi de Paști, între 6:00 și 12:00, iar Lumina Sfântă se va distribui, (tot gratis),  sâmbătă, 18 aprilie 2020, începând cu ora 20:00.

Oamenii vor primi Lumina Sfântă și pâinea sfințită din pragul casei sau de la fereastră, iar în cazul blocurilor de locuințe, va fi desemnat un reprezentant care va avea echipament de protecție și care va distribui apoi celorlalți vecini.

Acordul comun al Patriarhiei Române și MAI în care găsiți toate măsurile stabilite în găsiți AICI: Acord 2