Nu va fi management militar la spitalul cel mai mare din Botosani, contrar informatiilor neverificate aparute pe unele site-uri. Doctorul Radu Malancea va fi numit director general al Spitalui de Urgenta Mavromati! Decizia a fost luata la nivelul Ministerului Sanatatii si va fi pusa in practica in imediata perioada de timp. Consiliul Judetean, nu mai are nici o influenta in ceea ce priveste cel mai important spital din Botosani iar deciziile in ceea ce priveste managementul sunt luate direct de catre ministrul sanatatii.

Radu Malancea o va inlocui pe Livia Mihalache, cea care a ocupat postul prin concurs, in iunie 2019. Desi mandatul acesteia era pe 4 ani, ea va fi inlocuita direct, prin ordin, de catre Ministrul Sanatatii. Liviei Mihalache i se reprosaza faptul ca sub conducerea sa, extrem de multe cadre medicale s-au infestat cu COVID-19. Cu tot cu personal auxiliar sunt in momentul de fata in judet 162 de cadre medicale infestate. 

Marea parte a infestarilor vin din cauza faptului ca unele cadre medicale nu au folosit corespunzator echipamentele de protectie si nici nu au respectat protocoalele in caz de pandemie. La mijlocul lunii martie s-a desfasurat chiar o petrecere intre cadrele medicale pe o sectie din spitalul Mavromati. Un medic diabetolog a fost pus sub acuzare de catre procurori din cauza ca desi era carantinat a continuat sa mearga la munca si sa relationeze cu colegii si pacientii. Se presupune ca acesta ar fi participat la distractia colectiva de la spital. Toate acestea i se reproseaza Liviei Mihalache, care a condus spitalul in acesta perioada.

Radu Malancea este medic primar, șeful Secției de Ortopedie și Traumatologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani și vicepreședinte al Colegiului Medicilor. A absolvit Facultatea de Medicină și Farmacie din Iașîn anul 1985. În 1993 a devenit medic specialist în chirurgie ortopedică. Din 1999 lucrează la Spitalul Județean Botoșani. El a mai fost director general in trecut, pe o perioada de 4 ani fiind schimbat pe baza de criterii politice. 

Cel mai probabil vor fi schimbari si la conducerea sectiei de urgente a spitalului. Zilele trecute a fost inlocuit si directorul medical de la Mavromati, in prezent acest post fiind ocupat de catre Constantin Laurian Radu.