Radu Malancea va fi numit director la Spitalul Mavromati! 162 de cadre medicale din Botosani infestate!

Nu va fi management militar la spitalul cel mai mare din Botosani, contrar informatiilor neverificate aparute pe unele site-uri. Doctorul Radu Malancea va fi numit director general al Spitalui de Urgenta Mavromati! Decizia a fost luata la nivelul Ministerului Sanatatii si va fi pusa in practica in imediata perioada de timp. Consiliul Judetean, nu mai are nici o influenta in ceea ce priveste cel mai important spital din Botosani iar deciziile in ceea ce priveste managementul sunt luate direct de catre ministrul sanatatii.

Radu Malancea o va inlocui pe Livia Mihalache, cea care a ocupat postul prin concurs, in iunie 2019. Desi mandatul acesteia era pe 4 ani, ea va fi inlocuita direct, prin ordin, de catre Ministrul Sanatatii. Liviei Mihalache i se reprosaza faptul ca sub conducerea sa, extrem de multe cadre medicale s-au infestat cu COVID-19. Cu tot cu personal auxiliar sunt in momentul de fata in judet 162 de cadre medicale infestate. 

Marea parte a infestarilor vin din cauza faptului ca unele cadre medicale nu au folosit corespunzator echipamentele de protectie si nici nu au respectat protocoalele in caz de pandemie. La mijlocul lunii martie s-a desfasurat chiar o petrecere intre cadrele medicale pe o sectie din spitalul Mavromati. Un medic diabetolog a fost pus sub acuzare de catre procurori din cauza ca desi era carantinat a continuat sa mearga la munca si sa relationeze cu colegii si pacientii. Se presupune ca acesta ar fi participat la distractia colectiva de la spital. Toate acestea i se reproseaza Liviei Mihalache, care a condus spitalul in acesta perioada.

Radu Malancea este medic primar, șeful Secției de Ortopedie și Traumatologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani și vicepreședinte al Colegiului Medicilor. A absolvit Facultatea de Medicină și Farmacie din Iașîn anul 1985. În 1993 a devenit medic specialist în chirurgie ortopedică. Din 1999 lucrează la Spitalul Județean Botoșani. El a mai fost director general in trecut, pe o perioada de 4 ani fiind schimbat pe baza de criterii politice. 

Cel mai probabil vor fi schimbari si la conducerea sectiei de urgente a spitalului. Zilele trecute a fost inlocuit si directorul medical de la Mavromati, in prezent acest post fiind ocupat de catre Constantin Laurian Radu.

 

de |2020-04-21T05:07:03+03:0021 aprilie 2020|TOP NEWS|

Leave A Comment