Comuna Dângeni va fi prima localitate rurală din judeţul Botoşani care va avea un serviciu public de ambulanţă destinat persoanelor asistate.  Ambulanţa, dotată cu tot instrumentarul medical specific medicinei de urgenţă, a fost donată Centrului Medico-Social Dângeni de către  instituţie similară din Italia şi va deservi locuitorii din comuna Dângeni. Autoutilitara donate de italieni urmează să fie autorizată şi de către Ministerul Sănătăţii care va emite un aviz sanitar pentru  “ transport personane asistate”.

În judeţul Botoşani ar fi prima comună care ar solicita autorizarea unui astfel de serviciu. Practic ambulanţa, chiar daca are toate dotarile, va trebui autorizată de către o comisie mixtă formată din  specialişti de la DSP Iaşi şi DSP Botoşani care va evalua toată aparatura cu care este dotată autospeciala. În funcţile de concluziile acestei comisii se va elibera un aviz sanitar şi în final se va autoriza serviciul de ambulanţă.”a declarant directorul DSP Botoşani, Teodor Ferariu.

Primarul comunei Dângeni consideră binevenită aceasă donaţie şi speară ca autorităţile sanitare să avizeze cât mai repede ambulanţa.

“ Chiar daca autospeciala primită este din 2003, maşina arată impecabil şi este dotată cu tot ce este necesar pentru o ambulanţă. Practic nici nu prea a fost folosită în Italia, are 98.000 de kilometri la bord şi pot să spun că arată mai bine decât multe dintre ambulanţele de le noi. O vom folosi la Centrul Medico –Social Dângeni pentru transportul vârstnicilor dar şi pentru transportul persoanelor care se externează din spitale şi nu au cu ce să ajungă la domiciliu. Desigur o vom avea la dispoziţie pentru anumite intervenţii de genul urgenţelor medicale de pe raza comunei Dângeni. Până la urmă este datoria noastră, a administraţiei locale, să venim în sprijinul cetăţenilor cu servicii de acest fel. ”, a spus primarul Cătălin Rotundu

În Dângeni funcţionează de circa un an un Centru Medico Social care acordă servicii medico-sociale la peste o sută de persoane vârstnice din comună. Centrul Medico Social a fost înfiinţat în baza unui proiect pilot finanţat de către Guvernul Elveţiei, Ministerul Sănătăţii şi bugetul local al comunei.