20 de cadre medicale din Botosani au ales sa nu stea acasa impreuna cu familia nici de Paste, nici de Sfantul Gheorghe. Ele sunt cazate si locuiesc la hotelul Rapsodia din centrul orasului. Este vorba despre cadrele medicale de la Spitalul Judetean Mavromati aflate in prima linie in lupta cu Covid-19. Informatia a fost confirmata de prefectul Dan Nechifor:

Din cate stiam eu in jur de 20 de cadre medicale sunt cazate la hotelul Rapsodia. Ele lucreaza zilnic cu pacientii bolnavi de CORONAVIRUS cauza din care au ales sa petreaca sarbatorile departe de familii. Cadrele medicale beneficiaza de tot confortul pe care il poate asigura hotelul„.

Reprezentantii DSP Botosani spun ca cei care sunt cazati la hotelul din centrul orasului au ales benevol aceasca varianta pentru a nu-si pune in pericol familiile. Directorul acestei institutii, Teodor Ferariu spune ca cei care opteaza sa fie separati de familii si sa locuiasca la Rapsodia pot face acest lucru doar doua saptamani, urmand sa fie mai multe serii de cadre medicale care vor fi cazate acolo:

Cadrele medicale care lucreaza cu bolnavii de Coronavirus si care nu doresc sa locuiasca cu familiile, doua saptamani vor locui la Rapsodia. Dupa care ele vor fi inlocuite cu alte cadre medicale. Cei care au stat departe de familii pot merge acasa, dar nu vor mai lucra cu pacienti bolnavi sau suspecti de coronavirus. Este la optiunea fiecareui medic sau asistent daca doresc sa locuiasca impreuna cu familiile sau doresc sa locuiasca la Rapsodia„.

Toate cheltuielile cu cazarea si mancarea pentru cei care au ales sa nu isi puna familiile in pericol si s-au cazat la Rapsodia sunt suportate de la bugetul de stat.