Ioan Manoliu, preotul din Draguseni care a slujit cu biserica plina de enoriasi in Duminica Floriilor a fost sanctionat de politistii botosaneni. Acesta a primit un avertisment, intocmindu-se in acest sens un proces verbal. Se pare ca politistii au tinut cont de sarbatorile pascale si au fost milostivi.

Un caz similar, in Maramures s-a soldat cu o amenda usturatoare. In urma cu cateva zile, un preot din localitatea Recea a fost amendat cu 20.000 RON pentru oficierea unei slujbe la care au participat 31 de enoriasi.

Desi ambii preoti au calcat prevederile ordonantelor militare au fost sanctionati cu unitati de masura diferite. La urmatoarea abatere, preotul Ioan Manoilu din Draguseni nu va mai fi asa de norocos.

Preotul Ioan Manoliu, parintele paroh este cunoscut  in zona drept un slujitor al Domnului extrem de pios si cu multa personalitate. Dealtfel in trecut acesta a fost si decorat cu Crucea Sfântul Ierarh Dosoftei, distinctie oferita de Mitropolia Moldovei. Nici distinctia si nici personalitatea nu l-au ajutat in Duminica de Florii cand a permis enoriasilor sa intre in biserica pentru a asista la slujba. El a incalcat prevederile ordonantelor militare care interzic categoric desfasurarea cu public a slujbelor religioase.

Mai multe amanunte despre cazul de la Draguseni https://botosaninecenzurat.ro/2020/04/16/inconstienta-preotul-paroh-din-draguseni-calcat-in-picioare-ordonantele-militare-a-facut-slujba-cu-biserica-plina-de-florii/

Purtatoarea de cuvant a IJP Botosani agent Delia Neniscu, a confirmat informatia despre preotul sanctionat doar cu avertisment.