1500 de lei pentru fiecare roman-venit minim garntat de catre stat!

Conform unui proiect pus recent în dezbaterea senatorilor, românii cu vârsta de peste 18 ani ar putea beneficia de un venit minim garantat de 1.500 de lei. Suma din proiect este modelată după exemplul pensiei minime garantate.
Propunerea legislativă înregistrată recent la Senat stabilește că toți cetățenii majori ar putea primi de la stat diferența de bani dintre venitul net lunar al acestora și valoarea de 1.500 de lei. Propunerea urmărește să nu mai existe persoane cu venituri lunare mai mici decât această valoare.

Aceasta suma este numita „sprijin pentru un trai decent” și va fi acordat pe perioada stării de urgență și timp de șase luni după ridicarea acesteia.

Această măsură propusă recent este similară cu cea care îi vizează pe pensionari. Măsura care îi vizează pe pensionari, în valoare de 704 lei, presupune acordarea unei indemnizații sociale către cei cu pensii mici.

În cazul în care va ajunge să fie aplicată, măsura îi va viza și pe pensionari. Aceștia vor avea venituri minime lunare de 1.500 de lei timp de șase luni de la ridicarea stării de urgență.

mai multe amanunte pe https://www.capital.ro/minim-1-500-de-lei-pentru-romani-s-a-depus-deja-legea-la-parlament.html

 

de |2020-04-29T07:43:55+03:0029 aprilie 2020|TOP NEWS|

Leave A Comment