Hristos a înviat!

Bătrînii sînt o frescă vie a societății în care trăim, a lumii noastre, de fapt. Că o credem sau nu, ei reprezintă viitorul în aceeași măsură în care orice grupă de vîrstă îl poate reprezenta. Căci o societate fără bătrîni ar fi exact ca un trup schilodit căruia îi lipsește o parte esențială.

Cu timpul, rolul lor în societate devine altul, dar asta nu înseamnă că el se diminuează sau că dispare. Bătrînii noștri nu încetează pur și simplu să existe. Ei rămîn în continuare să ne ajute la creșterea copiilor, să ne gătească mîncare „ca la mama acasă”, să ne mîngîie atunci cînd tumultul vieții ne copleșește. Ei rămîn părinții noștri, bunicii noștri.

E adevărat că senectutea nu reprezintă o virtute în sine, dar o virtute poate și trebuie să fie modul în care societatea reușește să valorifice experiența, bagajul de memorii și de trăiri pe care vîrstnicii le au. Reușitele lor ne pot fi exemple de urmat, greșelile lor, semne de atenționare, iar sfaturile lor ne pot lumina calea pe care avem de mers. Și cum spune o vorbă din bătrîni: așa cum nici rîul, care oricît de mare ar fi, nu-și uită izvoarele care i-au dat viață, nici omul nu trebuie să-și uite părinții.

Căci, o societate care își condamnă bătrînii la uitare, își condamnă, oricît de paradoxal ar părea, și viitorul la uitare.

În sensul cuvintelor de mai sus, voluntarii asociației noastre au participat, miercuri și joi, la distribuirea de pachete pe care Primăria Municipiului Botoșani le-a pregătit pentru bătrînii cu venituri reduse.

La acțiune au participat: Asociaţia Comunităţilor Marginalizate, echipa Centrului de zi, Asociaţia „Grup Civic” Botoşani, Asociaţia „Pro Urban”, echipa de la Centrul „Senior”, Asociația Asistenţilor Medicali Comunitari din Botoșani și Frăția Ortodoxă – filiala Botoșani prin asociația „Scut botoșănean”.

Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru că ne-a învrednicit să lucrăm binele și să aducem puțină lumină în viețile celor mai vîrstnici.

Mulțumim Primăriei Municipiului Botoșani pentru inițierea acestei acțiuni și mulțumim tuturor asociațiilor și voluntarilor implicați.

Împreună putem aduce mai multă bucurie. Doamne, miluiește neamul nostru românesc!