Potrivit Digi 24, liderii PNL au dezbătut, marți seara, măsurile de relaxare a mișcării populației după 15 mai, când va expira starea de urgență.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a ținut să le recomande liberalilor să anunțe în țară că nu vor mai exista interdicții pentru cei care doresc să împuște animale sau să pescuiască. 

„A propos de relaxare, nu uitați să dați vestea: Liber la pescuit, liber la vânătoare. E o veste care cu siguranță va stârni simpatie din partea populației”, a spus Orban, conform unor surse participante la ședința PNL. 

Premierul a mai spus că după 15 mai intenționează să deschidă și magazinele ”care au deschidere afară, în stradă”

Problema deschiderii spațiilor comerciale este una spinoasă pentru cei din teritoriu, așa că Marcel Vela, ministrul de Interne, a venit cu soluții: ”Să facem o separare a centrelor comerciale. În județele unde centrele au sub 10 magazine să nu le evaluăm ca centre comerciale la nivelul mall-urilor, ci să facem o separare în funcție de numărul de magazine, de vânzări, de capacitate și de suprafețe” 

Vela le-a mai spus celor din teritoriu care au întrebat când se pot duce cetățenii la mormintele rudelor că este permis accesul, au fost reguli speciale doar de Paște.