Colonelul Cristian Amarandei, seful Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta are coronavirus! El a fost deja spitalizat in urma infectarii cu virusul care a afectat pana acum peste 500 de botosaneni.

Cristian Amarandei a fost testat la inceputul saptamanii din cauza faptului ca la institutia pe care o conduce, alti 7 angajati au fost depistati pozitivi cu Covid-19 dar si datorita faptului ca prezenta simtome specifice. La randul sau a fost depistat pozitiv si a fost inscris in protocolul de izolare si tratament. In prezent el se afla internat in spital.

Reprezentantii DSP Botosani vor deschide o ancheta epidemiologica in acest caz.

Cristian Amarandei sustinea in declaratii de presa ca a luat toate masurile astfel incat IJSU sa poata desfasura activitatea normal in ciuda pandemiei. El a organizat fluxuri si trasee in institutie astfel incat angajatii sa se intersecteze cat mai putin, iar masinile si utilajele de interventie au fost dezinfectate in permanenta.

Cu toate acestea IJSU Botosani are in curte 8 cazuri de coronavirus. Surse din institutie sustin ca pacientul 0 din IJSU a fost sotia unui angajat, asistente la spitalul judetean, care a fost infestata in luna aprilie.