Gheorghe Flutur a cerut Guvernului să declare judeţul Suceava “Zonă defavorizată”

Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava,  a declarat, miercuri, că au fost avansate Guvernului o serie de măsuri de sprijinire a IMM-urilor din judeţ. Flutur vrea să fie aplicat în România modelul german pentru piaţa forţei de muncă (Kurzarbeit), ce permite o flexibilizare a muncii, raportat la activitatea necesară a firmei, scutirea la plată sau reducerea semnificativă a cuantumului impozitului şi a contribuţiilor sociale obligatorii aplicate salariilor, până pe 31.12.2020.

Mai mult, Gheorghe Flutur a propus Guvernului declararea judeţului Suceava zonă defavorizată”, după modelul prevederilor OUG nr. 24/1998 privind regimul zonelor defavorizate.

”Argumentăm că judeţul Suceava, în mod particular, s-a confruntat şi încă se confruntă cu cea mai mare pondere a cazurilor de îmbolnăvire şi deces din cauza COVID-19. Ordonanţele militare, în mod special Ordonanţa nr. 6/2020, au avut drept rezultat închiderea, cu câteva excepţii, a întregii activităţii economice. Repornirea acestor activităţi, pe lângă eforturile proprii ale companiilor şi angajaţilor, trebuie să beneficieze şi de o susţinere reală din partea statului, care să se implice în mod direct în limitarea consecinţelor economice ale pandemiei. Una dintre modalităţile directe este cea conferită de Ordonanţa de Urgenţă nr. 24/1998 privind regimul zonelor defavorizate, care ar trebui să declare judeţul Suceava ca zonă defavorizată”, a spus Flutur, citat de Agerpres.

 

 

de |2020-05-07T10:44:08+03:007 mai 2020|TOP NEWS|

Leave A Comment