In timp ce regulamentele stabilite prin ordonantele militare sunt efectiv calcate in picioare in Botosani, oamenii se plimba pe strazi fara masca sau alte protectii, copiii ies la plimbare cu biciclete, role sau trotinete, impatimitii merg la pescuit si relaxarea si-a luat startul cu mult inainte de a debuta oficial, politia nu gaseste de cuviinta decat sa se scarpine in nas, dar pe dupa cap.

Probabil satui si ei de atata carantina si izolare, in lipsa de imaginatie politistii nu au gasit de cuviinta decat sa deschida o ancheta penala impotriva unor boolnavi de covid care au decis sa sfideze boala si sa petreaca timpul in spital in veselie, cantand si parodiind pericolul. „Dosar penal pentru zadarnicirea combaterii bolilor” este pompos acuzatia care li se aduce celor cativa infestati cu coronavirus care au cantat in salonul de spital cu veselie incercand astfel sa isi mai alunge spaimele si ingrijorarile. Pentru ca, orice s-ar spune, orice bolnav cu covid este macinat de ganduri si frici, boala fiind din cate s-a constat una extrem de grava, mortala.

Cativa botosaneni au decis sa cante. Sa cante in fata pericolului mortii si sa rada, astfel, macar pentru cateva minute uitand de griji. S-au ales pentru asta cu dosar penal, sunt cercetati si posibil sa primeasca amenzi. Politia s-a „autosesizat” prin grija unor asa zis jurnalisti si au rezolvat cazul: cei care zadarniceau combaterea molimei au fost depistati si acum anchetati. Si da, s-a facut un mare caz de presa, dar de fapt politistii prin aceasta decizie nu au facut decat sa se faca de ras, ca intr-o multime de alte cazuri cand vedeau doar paiul din ochii altora si nu barnele din ochii lor.

In aceeasi idee si dr.inginerul colonel Amarandei sef la IJSU ar trebui urgent anchetat pentru ca infestat fiind i-a facut o vizita presedintelui CJ bagandu-l astfel pe acesta in izolare. O vizita pentru nimic, asa la misto sa mai pupe un fund, pentru ca intre cei doi nu exista relatii de subordonare, doar de colaborare. Si daca ar fi avut ceva urgent sa ii spuna, la cate studii si titluri academice are ar fi trebuit sa stie ca poate folosi telefonul, fara sa se deplaseze. Dar barna e greu de scos din ochi, asa ca napasta a cazut pentru cei cativa bolnavi amarati care au cantat vesel: „Hai, hai, hai la Botosani, Hai, hai, cu salvarea hai„. Timp in care sefii IJP le-au raspuns patriunsi de importanta faptului ca au gasit infractorul: „Hai, hai, hai la Botosani, hai, hai, hai cu duba hai„.

Asa sunt educati si crescuti la locul de munca cei care se numesc organe in aceasta zona probabil. Cazul acesta seamana izbitor cu un alt caz, petrecut tot in Botosani cu ani in urma cand un zidar batran, pensionar, incercand sa isi castige existenta si-a facut un PFA. Si a prins lucrarea vietii sale, sa construiasca cateva trepte la intrarea intr-o farmacie. Din cauza batranetii nu putea ridica singur caldarile cu mortar si a cerut ajutorul fiului sau. Fix atunci inspectorii ITM l-au prins si l-au amendat drastic pentru munca la negru. Zidarul batran submina economia nationala. Judecatorii, oameni cu cap, au ras intre ei dar la proces l-au mustruluit drastic pe zidarul batran insa i-au anulat amenda.

Cu siguranta asa se va sfarsi si cazul cantaretilor din salonul de spital.

Gestul politistilor insa va ramane ca o pata pe activitatea lor, excesul de zel ducandu-i in zona de comici prosti care incerca sa invesleasca lumea iesind pe strada cu pantalonii rupti in fund. Dar convinsi ca fac treaba buna.

„Hai, hai, hai la Botosani, hai hai sa iei amenda hai…. „