Competitia si serviciile de calitate au fost excluse din Botosani. Intr-o sedinta desfasurata ieri in care parca si-au dat mana, atat consilierii locali PSD cat si cei PNL au votat incredintarea directa a activiatii de salurizare a orasului tot societatii UranServ SA. Aceleasi masini parapadite care abia se taraie vor curata in continuare strazile municipiului, evident ziua cum se obiusnuieste si nu noaptea cum este normal. Cu complicitatea PNL, UrbanServ, ramane in continuare in functiune, condusa exclusiv de membri PSD  care in timp au transformat-o in pusculita proprie a partidului.

Aproape 15 milioane de lei este suma pe care o manuiaste anual SC UrbanServ pentru a asigura un oras curat. Banii sunt din taxele de gunoi platite de persoanele fizice si juridice cat si de la Primaria Botosani. In ultimii 4 ani SC UrbanServ a fost in permanenta un focar de scandal cu acuze de coruptie intre directori, plangeri penale si respectari la limita ale legii in ceea ce priveste stabilirea unui Consiliu da Administratie.

Desi in urma cu 3 ani nu a reusit nici macar sa asigure sarea pentru deszapezirea strazilor si desi de la an la an cifrele in ceea ce priveste rentablitatea si eficienta sunt din ce in ce mai mici UrbanServ a primit un cadou neasteptat de la consilierii locali: inca 4 ani au bani de salarii asigurati cu munca in bataie de joc. O simpla privire pe la ghenele de gunoi din oras ar fi deajuns.

S-a dorit a se face protectie sociala. Daca se scotea activitatea de salubrizare la licitatie UrbanServ nu ar fi castigat niciodata, nici nu stiu daca se califica la ce dotari au. Pentru o mana de oameni care s-a dorit sa isi pastreze posturile la birouri pe salarii frumoase s-a sacrificat curatenia orasului. Oricare alta firma daca ar fi venit ar fi angajat in corpore tot personalul lucrativ de la UrbanServ doar cei de la birouri ar fi avut ceva proleme. Au evitat acest lucru dand fara licitatie o avere pe mana firmei locale de salubritate„, a declarat un consilier local care s-a abtinut de la vot.

Aceeasi sursa a subliniat ca interesele au fost mari la ca UrbanServ sa ramana in viata. Firma asigura practic functionarea in ceea ce priveste imaginea pentru PSD si nu numai. De foarte multe ori directorul UrbanServ, Bogdan Buhaianu si-a facut aparitia in actiuni de campanie impreuna cu liderii PSD, evident folosind resursele firmei pe care o conduce. Totodata, contractele de publicitate pe sume importante de bani cu diverse institutii de presa sunt la ordinea zilei, de pe urma lor beneficiind mascat colegii de partid ai directorului UrbanServ. Cu toate acestea consilierii locali, fara a tine cont ca servesc intereselor botosanenilor au dat prin incredintare directa salubrizarea orasului unei firme care se dovedeste a fi de partid si de unde multi politicieni isi trag venituri importante.