Groparii sunt scosi la concurs de catre Primaria Botosani! Serviciul Public de Administrare a Pietelor, Oborului si Cimitirelor. Asa se numeste pompos si putin gresit noul serviciu din cadrul Primariei Botosani care va gestiona pietele, cimitirele si oborul. Corect ar fi fost Serviciul Public de Administrare al Pietelor, Oborului si Cimitirelor. Insa consilierii locali care au votat asta ieri nu au de unde sa stie desi exista si un inspector scolar printre ei. (https://gramaticalimbiiromane.ro/morfologia/parti-vorbire-flexibile/articolul/articolul-posesiv/)

Acest serviciu care din denumire a pornit gresit a fost infiintat ieri prin votul tuturor consilierilor locali.

Primaria va organiza pentru SPAPOC luna viitoare minim 50 de concursuri de angajare, pentru personalul care va trenui sa munceasca in piete, cimitire si obor. Initial varianta a fost ca pietele si cimitirele sa fie administrate de DSPSA insa s-a preferat infiintarea unui serviciu separat. Dat fiind acest aspect, angajatii de la Urban Serv care lucrau la piete, cimitire si la obor, daca vor vrea sa isi pastrezs serviciile vor trebui sa poarticipe la concurs. Printre acestia se numara chiar si groparii sau cei care rup bilete la intrare in obor.

Consilierul Eugen Turcanu, directorul DSPSA Botosani declara in legatura cu noul servicu infiintat de primarie:

Bine ca nu au dat aceste activitati la DSPSA si sa trebuiasca sa organizez eu concursuri. Imi si imaginam cum ar fi sunat telefoanele pentru tot soiul de interventii pe care oricum nu le-as fi facut. Asa stau linistit”.

Noul serviciu isi va incepe activitatea la inceputul lunii iulie. Pana acum activitatile de exploatare piete, obor si cimitire au fost exploatate fara licenta, deci inafara cadrului legal de SC Urban Serv. Acest lucru a fost posibil tot cu girul consilierilor locali.