Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Botoșani Botoșani,  a fost taxat de șoferii din trafic pentru o depășire pe linie continua pe drumul Botoșani – Dorohoi. El a fost fotografiat în timp ce gonea spre Dorohoi, depășind pe linie continuă tot ce mișcă. Fotografia a fost postată pe Facebook,  pe grupul „Radar Oficial Botoșani” si intitulata : “Asta înseamnă sa lucrezi la Consiliul Județean Botoșani…”.

Birta, membru marcant în PSD Botoșani, locuiește în Dorohoi și face zilnic naveta spre Botoșani cu o mașină pusă la dispoziție de instituție. Mai exact, ca orice funcționar al statului care se respectă,  Birta face naveta cu un Volkswagen Amarok Double, a cărui preț pornește de la 40.000 de euro. Mașina, un SUV camionetă, mare cât un tanc, are un motor pe măsură și un consum de te ia cu amețeli. Dar ce mai contează consumul când este vorba de mașina de serviciu a șefului de la CJ?!

Oricum, vicele Birta a fost criticat dur de către membrii grupului Radar Oficial Botoșani care susțin că șeful de la CJ Botoșani de obicei conduce agresiv, fără să-i pese de regulile de circulație și nu este pentru prima dată când face astfel de depășiri. Evident că au fost și postaci care i-au luat apărarea.

În mod normal, Poliția Rutieră ar trebui să se autosesizeze de postarea făcută pe Facebook și să-l invite pe Dorin Birta pentru al sanționa contravanțional. În astfel de cazuri, pe lângă amendă vicepreședintentului  CJ, Dorin Birta ar urma să i se suspende și permisul de conducere.