Viceprimarul Marian Murariu este unic in peisajul politic si admistrativ local. El este viceprimarul care sta cu mama si cu tata si care este asa de civilizat incat ii suna sa isi ceara voie atunci cand trebuie sa mearga la baie. Probabil. Tot el, in urma cu ceva ani, intr-un 8 martie, nu a gasit de cuviinta decat sa-si improaste consiliera cu dejectii verbale si in felul acesta s-a lamurit toata lumea din primarie ce e cu el. Nimeni nu a mai dorit sa lucreze la el la birou o lunga perioada de vreme. Si multe altele. Plangea si semna comunicate PSD dupa care spasit calca in biroul primarului cerandu-si scuze. Ca el nu a vrut sa faca diverse declaratii dar l-a obligat partidul si el doar a semnat declaratii de presa care in realitate nu-i apartin. Viceprimarul Murariu da impresia unui primat fara coloana care isi cauta locul caldut unde sa nu-l deranjeze nimeni si care sa lase impresia ca munceste desi mai mult incurca.

Acum primarul Flutur si-a pierdut rabdarea si l-a lasat fara cele mai importante atributii. Motivarea a fost simpla: pentru ca sta pe loc. Actele se urnesc greu la Murariu si numai cei de la urbanism sau cei care se ocupa de juridic pot spune ce greu si incet se lucreaza cu tanarul viceprimar: se tin acte in sertar, investitiile sunt blocate, nu se pricep aspectele legale, explicatii peste explicatii, nervi, ore pierdute, propuneri care mai de care mai fanteziste. Si, evident, acceptul partidului. Nu se intampla investitie mare in Botosani fara ca PSD, partidul unde Murariu raporteaza, sa isi dea acordul. Salariatii Primariei au cerut sa nu mai lucreze cu Murariu si primarul Flutur i-a ascultat. Aceasta este explicatia faptului ca o parte din atributii i-au fost amputate.

Acum Murariu plange prin comunicate de presa. Nu mai poate sa se joace de-a seful prin oras, sa ordone demolari sau sa ridice chioscuri. Nu mai poate sa mearga in inspectie pe santiere. In schimb se autoproclama regele lucrarilor de constructii in Botosani si insiruie o seama de investitii pe care chipurile le-a gestionat, dar o face intr-un mod de parca ar fi adus bani de acasa. Cu sau fara vicele Murariu reparatiile de strazi tot se faceau in Botosani, lumea tot construia. Banii din care s-au facut lucrarile indicate de Murariu sunt publici, nu ai lui mama si ai lui tata si acest lucru nu-i da nici lui Marian nici un drept sa-si aroge vreun merit. Pentru „munca” ce a prestat-o comunitatea i-a oferit un salariu super decent la care 90% din oameni nici macar nu aspira. Se pare ca nu l-a meritat, daca angajatii si primarul Flutur nu l-au mai dorit drept responsabil in zona de urbanism.

Poate pentru ca nu au vrut sa avem un oras care sa arate dupa chipul si asemanarea lui Marian Murariu. Care acum se sufoca ca nu mai are jucarii pe bani publici si da din picioare emitand comunicate cat de victima e el si cat de mult bine a facut si ar mai fi facut daca era lasat sa lucreze.

Linkuri utile de unde se desprinde activitatea viceprimarului Marian Murariu: