Scandalul zilei in Botosani s-a petrecut din cauza unor sticle de spirt cu care viceprimarul Cosmin Andrei dorea sa faca selfie. Si asa de tare s-au inflamat spiritele incat s-a ajuns la cuvinte grele, amenintari si chiar articole de presa. Pe scurt ce s-a intamplat: primaria impartea spirt la oameni iar vicele Andrei si-a redescoperit vocatia si, citam din declaratia sa:

Mi-au luat mașina… Astăzi, în timp ce distribuiam dezinfectanții către asociațiile de proprietari, exercitându-mi atribuțiile de serviciu, aflând că eu sunt pe teren, dl primar a dat ordin să retragă urgent camioneta de la DSPSA, încărcată cu dezinfectanți. sursa: www.botosaneanul.ro

Deci se desprind urmatoarele: masina de la Primarie care impartea spirt prin oras era proprietatea lui Cosmin Andrei, atributiile lui Andrei ca viceprimar al Botosaniul este sa umble pe la porti sa imparta spirt. Si nu se constatase pana acum ca izolarea duce la pierderea simtului realitatii. Daca vicele Andrei Cosmin crede ca el papa lunar cate 100 de milioane ca sa umble cu roaba prin oras sa imparta dezinfectanti, se inseala. El nu a fost angajat pe post de magazioner la Primarie, post pe care se pare ca nu e competent. Ci viceprimar, cu atributii clare, in gospodarirea municipiului. Evident, asta nu insemna sa faca pe angajatul la o firma de curierat.

De fapt si de drept, Andrei a urcat cateva baxuri cu spirt in masina sa si a plecat pe la asociatii sa faca selfie cum imparte spirt. Adica sa isi faca imagine pe banii municipalitatii ca doar spirtul nu era cumparat din banii sai. Samariteanul Andrei imparte spirt la oameni si trebuie ales daca partidul ii va da voie sa candideze. Si primarul a interzis acest lucru, fapt care l-a determinat pe Cosmin Andrei sa faca o adevarata criza de nervi si sa creeze o disputa, doar doar ar mai puncta ceva la capitolul imagine.

Ca andrei nu este ancorat in realitate o dovedeste si filmarea pe care a pus-o pe 15 mai, in ziua in care s-a sfarsit starea de urgenta. El invita botosanenii la Cornisa, desi stia ca parcul de distractii nu este deschis. Doar doar s-ar aglomera si dupa aceea subiectul era gata. Numai ca botosanenii nu l-au ascultat si au stat in case ca doar covidul nu trece asa de pe o zi pe alta. Si atunci a fost o situatie cand a dat buzna la CORNISA, insotit de directorul de la Urban Serv si a inceput sa ia paznicul la intrebari, cum ca cine a dat dispozitie sa fie inchisa Cornisa, desi stia prea bine acest lucru. Si stiti ce a facut paznicul? Cand a vazut ca nu are cu cine se intelege si ca baietii o tineau cu teoria conspiratiei, i-a lasat la bariera la Cornisa sa vorbeasca singuri si a plecat sa-si faca treaba.

Oricum gestul lui Andrei cu spirtul, cum ca el e singurul autorizat sa imparta dezinfectant din bani publici in Botosani, trezeste suspiciuni in ceea ce priveste normalitatea post-covid. Dupa sefa sa Doina FEDEROVICI care si-a facut selfie cu un excavator e si randul lui Andrei sa se traga in poze cu Mona, spirtul facut celebru de romanii cu dever mare la gat. Asta in timp ce altii, mai cu cap, au semnat contractul pentru reabilitarea drumului Botosani-Targu Frumos. Dar despre asta nici un cuvant de la PSD pentru ca na, e o investitie pe care ei au trantit-o de gard de cateva ori si nici nu vor merge probabil niciodata pe acel drum „nereabilitat” de ei.

Pana la urma spirtul e alegerea corecta pentru ca are mai multe intrebuintari. Una din ele e ca, folosit corect, te face sa uiti. Si palma asta data de liberali cu drumul pana la Tg Frumos trebuie uitata repede, asa ca alegerea vicelui Andrei de a sta cat mai mult in apropierea sticlelor de spirt este cumva de inteles. Ce nu intelegem este chestia aia, cu „atributiile de serviciu”. Pe care Andrei nu si le exercita, desi ia salariu…