La doar 46 de ani, Elena Buta, o asistenta de la sectia de infectioase a Spitalului Judetean a pierdut lupta cu viata. Covid-19, virusul ce a devenit pandemie a ucis-o, asistenta pierzand lupta cu viata la pe sectia de reanimare a Spitalului de boli infectioase Iasi, sambata, Dupa medicul Mariana Andrioaie, Elena Buta este al doilea cadru medical din Botosani care isi pierde viata din cauza Coronavirus! Botosaniul are astfel doua cadre medicale decedate in lupta cu pandemia si a ajuns pe un nedorit loc 4 in tara in ceea ce priveste imbolnavirile noi cu Coronavirus.

Dupa Bucuresti, Suceava si Neamt, Botosani are in prezent 704 bolnavi aflati in evidenta si internati. Desi peste tot in Romania numarul bolnavilor este in scadere masiva, in Botosani se inregistreaza cresterea numarului de virusati. Schimbarile administrative din ultima vreme se pare ca nu au produs nici o schimbare in bine, din contra. 

Consternare si tristete in randul cadrelor medicale care nu au intarziat sa isi exprime sentimentele pe retelele de socializare:

Adio….. colega mea draga ai plecat prea devreme lasad in urma numai lacrimi si durere.Fie ca bunul Dumnezeu sa-i poata alina durea si sa-i odihneasca sufletul in pace si liniste !

La fel si in randul angajatilor ISJU Botosani unde lucreaza sotul Elenei Buta, si el atins de virus:

Suntem alături de colegul nostru, plt.adj.sef Ionel Buta, greu încercat în aceste momente.
Am aflat cu imensă tristețe despre dispariția fulgerătoare a soției sale, Lenuța Buta, asistenta medicala în cadrul Secției de Boli Infectioase a Spitalului Județean de Urgență Mavromati Botoşani, aflată în prima linie în lupta cu covid 19.
Ne este greu să găsim cuvintele potrivite acum când am aflat că fiinţa atât de dragă ţie a plecat pentru totdeauna.
Gândurile noastre sunt alături de tine. Îl rugăm pe Bunul Dumnezeu sa-ți dea putere și să – ți aline suferința!
Îngerii să-i vegheze soției tale drumul către Dumnezeu!
Sincere condoleanțe! Dumnezeu sa o odihnească în pace!

Actorul Marius Rogojinschi, varul drept al Elenei Buta a facut si el comentarii pe pagina sa de facebook, vizibil zdruncinat de socanta veste:

DOAMNE DUMNEZUL NOSTRU :
TE ROG … AJUNGE !
NU MAI VREM EROI !
FIE-TI MILA DE NOI SI LASA-NE ASA CUM NE-AI ZAMISLIT … BUNICI , PARINTI , FRATI , COPII , UNCHI , MATUSI , VERI , PRIETENI SI DUSMANI …
DAR IN VIATA !
IARTA-MI INDRAZNEALA SI PACATUL RUGAMINTII MELE …
FACA-SE VOIA TA , DAR INDURA-TE SI DE NOI ROBII TAI , PACATOSII …
AMIN !