Doi PSD-isti din Primarie se joaca de-a judecatorii. Concluzii aberante la un conflict de munca solutionat deja de justitia reala!

PSD-istii din Consiliul Local vor cu orice pret capul lui Eugen Turcanu, directorul DSPSA. Pentru ca nu au avut ce face, doi consilieri locali, Cosmin Andrei si Mihail Tanase s-au jucat dea judecatorii si au emis niste concluzii in cazul lui Stelu Iacobita, angajat al DSPSA aflat in conflict cu conducerea directiei unde lucreaza.

Miza conflictului o reprezinta o proprietate aflata in incinta bazei Victoria aflata ilegal in „administrarea” lui Iacobita, proprietate pe care Primaria intentioneaza sa o reintroduca in patrimoniu si sa-i dea o destinatie in folosul botosanenilor. In acest moment, terenul si cladirea de la fosta baza PTTR, langa terenul de antrenament al celor de la FC Botosani, este folosita drept spatiu de depozitare chiar de catre Stelu Iacobita, desi nu are nici un act care sa-i dea acest drept.

Amanunte despre cazul Stelu Iacobita si terenul de la baza Victoria se pot citi aici:

https://botosaninecenzurat.ro/2019/10/04/scandal-politizat-pornit-de-la-o-proprietate-parasita-galeri-foto/

Desi instanta de judecata i-a dat dreptate lui Iacobita doar in ceea ce priveste conflictul de munca, judecatorii PSD au ales sa prezinte alte concluzii, infiindu-l practic pe reclamant:

Domnul Iacobita a lucrat intr-un mediu ostil, fiind supus unor tratamente care au avut menirea sa-l surmeneze, aceste tratamente neavand nici o legatura cu sarcinile de serviciu. S-au trasat sarcini fara a i se pune la dispozitie mijloace sa le indeplineasca, aceste sarcini fiind dispuse discretionar de catre sefii ierarhici, avand menirea sa-l tracaseze. Afirmatia „daca recunosti ca cei de la PSD te-au pus sa faci plangeri”, desi nu a putut fi probata cu martori sau alte mijloace, este una foarte grava reprezentand o ingerinta de ordin politic in activitatea sa„.

Eugen Turcanu, directorul DSPSA spune ca ceea ce vor prezenta cei doi consilieri PSD in urmatoarea intrunire de CL este doar un festivism politic:

Comisia a mai avut un membru, Marius Orosanu. Acesta a depus un raport separat, in termen, la finalul lunii februarie. Cei doi au depus acum, inafara termenului doar asa ca sa mai faca si ei putin scandal sa atraga atentia. Actiunea lui Andrei si Tanasa nu are nici o valabilitate decat politica. Dar ei asta fac in Consiliul Local, politica pentru ca la altceva nu se pricep„.

Comisia l-a audiat si pe Eugen Turcanu insa acesta sustine ca nu a fost lasat sa vorbeasca si sa motiveze:

Orice spuneam ma intrerupeau  si ziceau „lasa ca stim noi”. Nu am putut sa spun nimic, ei aveau concluziile dinainte trase„.

Rapostul intocmit de catre Marius Orosanu, celalat membru al comisiei poate fi consultat aici:

https://www.primariabt.ro/pr_hot/2020/sed31.03.2020/p31_31.03.2020.pdf

 

 

de |2020-05-25T09:32:42+03:0025 mai 2020|TOP NEWS|

Leave A Comment