Cei 36 de muncitori din Sri Lanka plecaţi de la Botoșani, duminică seara, pe aeroportul Otopeni au ajuns în atenţia presei centrale şi autorităţilor naţionale după ce s-a constata că nu îi aștepta nicio cursă specială care să îi ducă acasă, așa cum fuseseră informați.

 

„Cert este că îmi ridic un semn de întrebare cu privire la plecarea lor de acolo către București, în condițiile în care  nu era clară posibilitatea de a fi îmbarcați. Rămâne să ne lămurim mâine (luni – n.r.) împreună cu colegul nostru, prefectul de Botoșani, și vom face declarații”, a promis jurnaliștilor, duminică seara, ministrul Violeta Alexandru.

 

Cetățenii din Sri Lanka au fost aduși cu două autocare de la Botoșani, un transport organizat, se pare, de Prefectura Botoșani.

 

Ei erau angajați la o firmă de confecții din comuna Mihai Eminescu din Botoșani, dar la un moment dat, unul dintre ei a făcut COVID-19 și au intrat toți în carantină instituționalizată timp de trei săptămâni, după care li s-a spus că se pot întoarce acasă. Oamenii au fost concediați.

Niciun avion comercial nu zboară însă spre Sri Lanka, țară care are aeroporturile închise. Cel mai probabil, cetățenii ar putea să fie repatriați cu o cursă charter, dar, nu se știe din ce motiv, se pare că s-a produs o încurcătură sau un scurtcircuit de comunicare în rândul autorităților.

În urma situației speciale apărute, la aeroport a venit duminică seară și ministrul muncii, Violeta Alexandru, pentru a vedea ce se poate face în acest caz. Poliția nu le permitea oamenilor să staționeze în aeroport, pentru că nu aveau bilet de avion. Oamenii nu au bani să-și cumpere bilet de avion și oricum, nicio cursă nu zboară la Colombo.

Oamenii nu au nici unde să rămână peste noapte.Potrivit unor informații pe surse obținute de Digi24, se pare că cetățenii vor fi cazați până la urmă la un hotel din Otopeni, în speranța că se va găsi o soluție pentru ei.