Incredibil!!!! Din cauza Doinei Federovici, designerul italian de moda Valentino Clemente Ludovico Garavani  si-a tras ieri doua perechi de palme de a ajuns la spital. Medicii italieni nu au putut sa dea un verdict despre ce a patit creatorul casei de moda Valentino insa pe canale neoficiale au declarat presei ca intr-una nonagenarul stilist repeta: „Doina…Barlad…o solemio…PSD..PSD..Doina…e bella come il sole„, si alte cateva chestii care nu pot fi reproduse. Medicii pun pe seama virusului SARS-COVID19 ceea ce i se intampla designerului, mai ales ca acesta s-a palmuit asa de tare incat avea capul umflat, nu mai avea miros si avea febra.

Misterul a fost elucidat de iubita de numai 23 de ani lui Valentino Garavani care a declarat:

Un amic din Romania i-a trimis lui Clemente o poza. Erau niste persoane necunoscute acolo, insa agilii ochi ai iubitului meu au vazut napasta. Erau mai multi barbati in poza, niste mosi care habar nu au cum sa se imbrace, dar langa ei era o diva. Se cunostea dupa pantofi, sunt Valentino, facuti special in timp ce eu eram muza. Am aflat ca acea persoana se numeste Doina Federovici si ca se ocupa cu una alta prin Senatul Romaniei. Eu am mare respect pentru romani, mai ales ca dadaca lui Valentino este tot din Romania insa dintr-un oras care se numeste Vaslui. Are mana fina la sters si Valentino nu se irita. Insa s-a iritat cand a vazut-o pe acesta Doaina sau cum o cheama, incaltata cu pantofi facuti de el. Si s-a palmuit si a ajuns la spital. Nu are Covid, insa daca se mai uita mult la poza sigur facea. Am smuls-o si am rupt-o si pe acea Doina Federovici intentionez sa o dau in judecata pentru mutilarea modei”.  

Intr-adevar, Doina Federovici, presedintele PSD Botosani a participat la Barlad la o intalnire de partid cu liderii din zona Moldovei, dar la care au participat si presedintele Ciolacu Marcel si fostul viceprim ministru al Vioricai Dancila, Paul Stanescu. Desi tinutele au fost casual, liderii de parte masculina venind pregatiti pentru sprit sau tranta in cazul lui Marian Oprisan, Doina nu a facut judetul Botosani de ras. Desi denumit polul saraciei, reprezentanta PSD Botosani a pozat ca o vedeta la intalnirea de la Barlad. Taior sic si pantofi Valentino de numai 600 de euro. In timp ce mai toti erau in adidasi sau ghete sport. Coafata natural de catre vant si cu o figura abatuta care te duce cu gandul la grijile tarii, Doina Federovici a reusit din nou sa inalte stindardul aratand ca si la iarba verde se poate merge imbracat elegant.

Singura femeie lider de PSD din Moldova, fosta Vicepresedinta a Senatului si sfatuitor de taina a mentalistei Viorica Dancila, Doina Federovici a facut cinste judetului pe care il reprezinta. Desi ceilalti lideri au crapat in fundul sufletelor lor de invidie, acestia au primi-o totusi in poza, mai mult pentru a avea ce arata la nepoti. Ei nu aveau de unde sa stie ca pentru a nu etapa, Doina a cautat ore intregi ce avea mai ieftin prin casa, gurile rele spunand ca acesti pantofi de numai 600 de euro au fost gasiti prin podul casei natale de la Cosula.

Este limpede de inteles ca aceasta intalnire si modul in care a gestionat „micile amanunte” i-au adus Doinei Federovici un titlu nobiliar. Ea a capatat diploma de baron PSD pe viata, titulatura care nu a fost accesibila decat adevaratilor conducatori din umbra ai partidului. Nici macar Ion Iliescu nu este baron PSD desi a fost 10 ani presedintele tarii.

Desi in Romania a impresionat, in Italia a provocat victime. Intruniti in sedinta de urgenta on-line dupa ce au aflat adevarul, membrii ligii modistilor de la Milano au dat un comunicat de presa care nu mai lasa loc de nici o interpretare si care totodata a linistit lumea:

Doina Federevici e minunata, e si un lider capabil, face drumuri si santiere, da de mancare la oameni, merge la serbari, insamanteaza si culege culturi agricole si dezvolta programe scolare. Nu mai pomenim cat de tare a combatut Covidul. Nu poti sa te superi pe asa cineva. Este limpede ca merita sa isi odihneasca piciorusele intr-o pereche de Valentino. Prea mult munceste si macar acolo, cu liderii, cu ei intre ei, merita putin confort. In schimb suntem indignati pe ceilalti participanti la intalnire. Odata ca au venit imbracati ca niste marlani si a doua oara ca pareau mahmuri, asa ca dupa o noapte nedormita. Ne place sa credem ca au avut doar dicutii constructive. Doina Federovici ii salveava prin aparitie pe toti”. 

Fericita posesoare de Valentino la partid a declarat apropiatilor ca a luat acei pantofi deoarece cele doua perechi de la GUBAN erau la lipit si chiar nu avea cu ce sa se mai incalte la o ocazie asa festiva: „In plus, la 600 de euro perechea erau niste ieftineli cu n-a vazut Cosula”.

Concluzia dupa aceasta poveste e ca Valentino Clemente Ludovico Garavani s-a autopalmuit de ciuda si de bucurie in acelasi timp. Ciuda ca a trait sa o vada si pe asta si bucurie pentru ca nascut in 1936, se apropie de capatul liniei.

 

 

BTN: Acesta este un pamflet si trebuie tratat ca atare. Orice suparare e trecatoare si rasul nu face rau la nimeni!