5 miloaane de euro asteapta sa fie cheltuiti pentru reabilitarea Teatrului Mihai Eminescu. Lucrarile de consolidare s-au terminat si acum trebuie incepute efectiv lucrarile la cladirea propriuzisa: teatrul, fatada, interioare si vecinatati, Desi in urma cu 9 ani cand a inceput toata povestea cu reabilitarea Teatrului Mihai Eminescu s-a stabilit ca proiectul trebuie sa respecte in detaliu imaginea teatrului chiar din momentul in care a fost construit, acum plansele arhitectilor trebuie revizuite si abia apoi scoase la licitatie. In toata aceasta perioada de 8 ani nu a fost timp pentru revizuirea planselor.

Informatia despre data de debut a licitatiei a fost comunicata chiar de catre primarul Catalin Flutur intr-o emisiune la un post de televiziune:

Trebuie să facem o revizuire a documentației de execuție. Termenul de depunere a ofertelor este 9 iunie. Trebuie două luni pentru această revizuire iar în luna august facem licitația pentru finalizarea lucrărilor. Foarte important este că sunt bani. Eu chiar cred că vor începe lucrările anul acesta.

Ceea ce s-a omis a se comunica este faptul ca aceasta licitatie nu include modernizarile tehnice: aparatura, scaune, ticketing si dotari. Pentru acestea va trebui facuta o alta licitatie in conditiile in care se vor gasi bani. In ritmul actual, licitatia pentru utilarea teatrului va fi facuta peste 3 ani cat se estimeaza ca vor dura lucrarile de amenajare.