Începe recalcularea pensiilor! Afla cu cat se vor majora!

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a vorbit marți seară in cadrul unei emisiuni TV despre măsurile luate pentru a face posibilă majorarea pensiilor.

La sfârșitul lunii iulie se preconizează o evaluare făcută de ministrul Finanțelor. Așteptăm această evaluare a situației încasărilor la buget pentru că se resimte nevoia unei comunicări fundamentate pe cifre și date pentru români. Nu am încercat deloc să tragem de timp. E necesară această evaluare pe care Ministerul Finanțelor vrea s-o facă pentru a avea un răspuns ferm. Legat de posibilitate pensiilor de a crește cu 40%, declarația premierului este clară. Intenția noastră asumată este de a crește pensiile. Rămâne să vedem care este situația încasărilor, impactul bugetar bazat pe mai multe scenarii și să comunicăm în cel mai scurt timp posibil. Părerea mea este că e mai respectuos față de oameni cu cât facem această comunicare mai repede”, a declarat  ministrul muncii

Casele de pensii sunt pregătite, desi aceasta reclaculare insemna un volum imens de munca. Cel mai probabil tehnologiile IT de la casele de pensii din tara vor fi inlocuite cu altele noi, de ultima generatie pentru a scurta timpii.

Casele de pensii sunt pregătite. Ca atare, sistemul este pregătit. Urmează să vedem așa cum premierul a zis care este posibilitatea bugetară. Solicitarea domniei sale a fost să ne uitam și la anul viitor. Acesta dorește să facă o creștere care este sprijinită de buget. Noi o sa ne revenim încet, încet. Prin urmare și eu pledez pentru o decizie care să fie luată într-un orizont de timp de câteva săptămâni de acum încolo”, a mai adaugat ministrul muncii.

Aceasta sustine ca luna iunie nu este o data tarzie pentru inceperea recalcularii.

By |2020-06-04T08:14:53+03:004 iunie 2020|Fără categorie, TOP NEWS|

Comenteaza

Go to Top