Primarul Catalin Flutur a rabufnit la adresa PSD-istilor din Consiliul Local. El considera ca acestia blocheaza cu buna stiinta dezvoltarea orasului strict in scop electoral, netinand cont de prioritatile botosanenilor.

 

* Pesediștii blochează punerea în funcțiune a noilor autobuze și scoaterea din circulație a tramvaielor

* Firmele din incubatorul de afaceri nu pot beneficia din cauza piedicilor puse de PSD de reducerea chiriilor pe timpul pandemiei

Incapacitatea cronică a PSD de a pune interesele comunității, ale oamenilor,pe primul loc, deasupra intereselor mărunte de partid blochează domenii importante de activitate din municipiul Botoșani.

Majoritatea social-democrată din Consiliul Local este folosită de patru ani încoace ca mijloc de frânare a proiectelor importante pentru botoșăneni. Miza este una meschină, pur electorală, politicianistă: aceea de a le ”demonstra” botoșănenilor că ”în mandatul primarului Flutur nu sunt realizări”.

Ultimele două exemple sunt elocvente pentru orice om de bună credință. Blocând, prin votul obtuz al majorității din CL, prelungirea mandatelor consiliilor de administrație de la SC Eltrans SA și SC Locativa SA, pesediștii (coordonați de Mihai Tincu și Cosmin Andrei) afectează direct interesele botoșănenilor.

Pe de o parte, în lipsa unui consiliu de administrație valid din  punct de vedere legal, Eltrans nu poate schimba organigrama proprie, nu poate crea posturile de șofer de autobuz și, în consecință, nu poate pune urgent în circulație noile autobuze ISUZU, care să înlocuiască actualele tramvaie.

Pe de altă parte, blocarea prelungirii mandatelor membrilor consiliului de administrație de la Locativa nu permite conducerii societății să ia o decizie în privința reducerii chiriei pe perioada pandemiei pentru agenții economici afectați de criză care își desfășoară activitatea în incubatorul de afaceri.

Minciuni în lanț referitoare la noile autobuze

Așadar, după ce au blocat timp de trei ani prin guvernele instalate la București de Liviu Dragnea, semnarea de către primarul Cătălin Flutur a contractelor cu finanțare europeană pentru modernizarea căii de rulare și a parcului de tramvaie, pesediștii blochează acum urgentarea acelorași proiecte prin forța brută a majorității folosite ca o ghioagă politică în Consiliul Municipal Botoșani.

Surprinși de rapiditatea cu care s-au mișcat lucrurile după intrarea la guvernare a PNL, social-democrații mint acum cu cinism, lansând în mediul public acuzații nefondate în privința achiziției noilor autobuze și împiedică punerea lor în funcțiune prin decizia unui consiliu de administrație legal constituit.

Conducerea executivă a Eltrans a acționat rapid și eficient pentru achiziția noilor autobuze, devansând termenul propus de 150 de zile până la recepționarea acestora. Astfel, în mai puțin de 100 de zile, toate cele nouă autobuzele ISUZU ajung la Botoșani, fiind apte să asigure transportul botoșănenilor.

Problema parcării autobuzelor pe timp de noapte a fost, de asemenea, rezolvată eficient, prin închirierea spațiului din apropierea Gării Botoșani, aparținând CFR, pentru o chirie de numai 1,1 lei/mp.

Rata lunară pentru autobuze este de 164.000 de lei (nu 193.000, cum a fost lansat, cu rea-credință, în presă). Pentru comparație, cheltuielile lunare pentru mentenanța actualelor tramvaie se ridică la 245.000 de lei, cu 81.000 de lei mai mult.

Prima rată pentru autobuzele ISUZU va fi plătită în luna august.

Acestea sunt informațiile reale și exacte privitoare la situația actuală a autobuzelor ISUZU.

Primarul Cătălin Flutur va acționa în continuare ferm, uzând de toate pârghiile legale pe care le are la dispoziție, pentru deblocarea situațiilor neplăcute create artificial de majoritatea PSD din Consiliul Municipal și pentru a satisface astfel în cel mai scurt timp interesele legitime ale botoșănenilor