Senatorul PSD Lucian Trufin si-a anuntat oficial intr-o conferinta de presa intentia de a candida la Consiliul Judetean.

Doar  doi social democrați au mai rămas în competiția internă pentru candidatura la funcția de președinte al Consiliul Județean. Este vorba de senatorul Lucian Trufin și Dorin Birta, vicepreședinte CJ.

Favorit pentru a foi desemnat candidat este senatorul Lucian Trufin, fost primar al comunei Vlasinesti. El este si proprietarul unei fabrici de cascaval si branzeturi cu punct de desfacere in Botosani.

Mi-am arătat intenția de a candida la CJ. Candidez la CJ cu sprijinul colegilor din Partidul Social Democrat, Organizația Județeană Botoșani. O să aflați când colegii o să-mi ofere sprijinul”, a afirmat Trufin.

Candidatura acestuia, dupa ce va fi desemnat de Organizatia Judeteana PSD, va trebui validata de conducerea centrala a partidului. Surse PSD sustin ca la Bucuresti nu este agreeata decat o candidatura a Doinei Federovici care trebuie sa demonstreze in acest fel ce capital politic mai are in Botosani.