Prima candidatura anuntata de un independent la alegerile locale de anul acesta. Este vorba de vicepresedintele Asociatiei Patronatului Roman, omul de afaceri Catalin Silegeanu. Desi acesta a cochetat de ceva vreme cu PSD, el s-a lamurit repede ca nu isi poate impune ideile in cadrul unui partid condus de un grup de interese si a preferat sa lase in urma un loc pe lista asigurat si o pozitie clara. Cu atat mai mult cu cat a constatat ca nevoile botosanenilor nu coincid cu cele promovate de social democrati si nu au la baza interese politice ci doar administrative. Silegeanu a decis sa candideze de unul singur si a anuntat acest lucru intr-un comunicat de presa pe care il redam integral:

Dragii botoșăneni,
 
Anul trecut deveneam membru încrezător al unui partid mare și cunoscut, , partid care credeam că face tot ce este posibil pentru că cetățenii acestui oraș să aibă un trăi bun. Îmi doream să fac lucruri și să pun umărul la targetul declarat al acestui partid, eram plin de entuziasm și proiecte, evervescent și doritor să-i ajut să îndeplinească obiectivele.

Nu a fost să fie și….drumurile noastre s-au despărțit după o perioada în care am avut timp să analizez și să trag multe concluzii. Toate m-au dus în același punct….voi candida că și  independent la Primăria Botoșani.

Nu vreau să renunț la visul meu de a transformă acest oraș într- un oraș cu cetățeni fericiți. Nu merităm și noi un trăi mai bun? Nu se poate transforma acest oraș într un oraș european și modern? Nu e suficient cât am stat izolați de restul țării și de civilizație? Alți primari au reușit , însă noi parcă `batem pasul pe loc`. Cum am mai spus de multe ori: nu există  viziune , un plan bine conceput și implementat.

Astea sunt lucruri normale pentru orice societate evoluată. Chiar nu se poate că orașul asta să nu mai fie la coadă clasamentului când e vorba de nivel de trăi? Vreau să văd cu ochii mei și să simt pe pielea mea. Din poziția de primar aș avea aceste două ocazii: să văd că nu se poate sau să demonstrez că se poate.

Îmi place să vorbesc despre ce am de gând să fac pentru bunăstarea acestui oraș, despre proiecte și strategie pe termen scurt, mediu și lung. Să arunc cu noroi în ceilalți nu mă caracterizează.
Asta fac politicienii în permanentă când e vorba de campanie electorală de după revoluție și până în prezent. Eu voi avea altă abordare și pornesc încrezător pe un drum anevoios.

Sunt conștient de toate neplăcerile de care voi avea parte, dar îmi asum această candidatura cu bune și cu rele.
Vreau să știu că am încercat să fac ceva pentru viitorul acestui oraș și…..candidez că și independent la Primăria Botoșani.
 
Fără Politică! Doar Administrație!
 
Cătălin Silegeanu-Candidat Independent la Primăria Botoșani