In timp ce politicienii se cearta electoral pe masurile de relaxare, evolutia COVID-19 se inrautateste pe zi ce trece. Sute de oameni se imbolnavesc zilnic, iar vocile care dezinformeaza mai ales in mediul on-line sunt din ce in ce mai multe si par tot mai convingatoare. Seful DSU Raed Arafat a dat publicitatii aseara o postare pe contul personal de facebook prin care atrage atentia ca lucrurile se pot intautati, iar la cum evolueaza numarul de infestati un dezastru natioal este iminent.

Potrivit șefului DSU, numărul cazurilor de coronavirus s-a deteriorat, iar ultimele numere ar putea prezice un dezastru.

Din graficile de mai jos se vede clar cum, in ultimele zile, situatia infectiilor cu SARS-COV2 si in mod deosebit numarul cazurilor active s-a deteriorat. Graficul arata cum numarul cazurilor active incepe sa creasca dupa o perioada mai lunga de scadere continua. Era de asteptat ca masurile de relaxare sa duca la astfel de situatie insa depinde de noi daca cresterea se va mentine sub control sau nu”, a scris șeful DSU pe facebook.

Totodată, acesta face apel la români să respecte toate regulile impuse de distanțare socială și de igienă și să se informeze din surse sigure.

Regulile de distantare si igiena trebuie respectate!

Nu va lasati influentati de parerile neavizate si de dezinformarile din mediul retelelor de socializare!”, a mai scris Arafat.