Dedesubturi si documente in premiera! Asa s-a privatizat orasul si milionarii de carton inca mai vor! Cu ajutorul institutiilor statului in trecut, multe fabrici au capatat patroni. O „greseala” l-a facut pe Mihai Tincu patron la Rapsodia Conf si acum acesta vrea sa darame. PNL s-a opus insa consilierii au fost amenintati cu plangeri penale. In poveste mai apar notari, sotii de judecatori, sefi de la fisc si de la Camera de Comert!

Sedinta cu scantei din nou astazi in Consiliul Local! Consilierii PNL nu au votat din nou acordul pentru daramarea fabricii Rapsodia Conf si construirea in locul ei a unui Lidl si a doua blocuri. Persoana direct interesata a fost Tincu Mihai, consilier local care insa nu a participat la vot, fiind in conflict de interese. Acesta a amenintat cu plangeri penale din cauza faptului ca in comisiile de specialitate avizele au fost favorabile insa votul in plen a fost unul nefavorabil. Este a doua oara cand proiectul megalomanic al liderului PSD nu a trecut.

Amanunte despre super afacerea pusa la cale de Mihai Tincu si de ceilalti actionari de la SC Rapsodia Conf se pot citi aici:

Vecinii nu vor!

Votul consilierilor liberali a fost cel mai probabil negativ pe considerent ca exista petitii de la vecinii Rapsodia Conf, in speta SC Serconf SA care au solicitat sa li se puna la dispozitie avizele de la Ministerul Culturii pe care Mihai Tincu ar trebui sa le aiba la dosar insa acestea nici pana la ora actuala nu au fost trimise de catre Primarie. Cert este ca Serconf trebuia sa primeasca aceste raspunsuri de la Primarie si copiile solicitate deoarece sunt acte publice, altfel consultarea publica ca si etapa in autorizarea constructiilor nu-si mai are rostul. 

Primarul Catalin Flutur a confirmat faptul ca exista doar niste acorduri de la Inspectoratul pentru Cultura si nu de la Ministerul Culturii asa cum petionarii considera ca trebuie sa fie. Proiectul lui Tincu ar trebui sa se desfasoare in imediata vecinatate a unui site arheologic de importanta nationala si in imediata vecinatate a Centrului Vechi ticsit cu cladiri de patrimoniu si a bisericii Uspenia. Practic scaldatoarea unde a fost botezat simbolul national Mihai Eminescu ar ajunge intr-o parcare.

In plus beciurile care impanzesc Centrul Vechi nu sunt cartografiate fapt care impiedica formarea unei imagini corecte in ceea ce priveste fundatiile cladirilor care se vor construite.

Mai mult decat atat exista dubii din partea unor membri ai CL Botosani in ceea ce priveste modalitatea prin care Mihai Tincu si restul Consiliului de Administratie.

Poveste cu „smecheri”

Au aparut documente din care rezulta ca prin majorari de capital avand la baza un document „gresit” emis de Primaria Botosani prin reprezentant Lucretia Gherca la Notariat Reta Anitei si Lili Bobu, si in fata notarului Reta Anitei, un grup de actionari printre care se numara fostul sef al Garzii Financiare de la acea vreme Paul Mustiata, Tincu Mihai, Doru Romeo Floares care era presedinte la Camera de Comert si inca cativa au devenit majoritari la Rapsodia Conf.  „Eroarea” a fost un schimb de terenuri pe care Primaria l-a facut cu SC Rapsodia Conf insa in fata notarului , care la randul lui nu a verificat, actele au fost perfectate cu persoanele fizice actionare la Rapsodia Conf. Foarte repede s-au facut majorari de capital prin aport in natura dar si prin depuneri in numerar, fabrica ramanand practic in posesia catorva oameni. Actele de schimb de terenuri au fost initiate de fostul primar, Florin Simion Egner, consatean cu Mihai Tincu si prieteni apropiati. Abia in 2014 Primaria vine cu o hartie rectificativa insa dupa 3 ani, raul era deja facut si Rapsodia Conf avea o alta structura a actionariatului care acum doreste sa se imbogateasca prin construirea unui Lidl si a doua blocuri in locul actualei fabrici.

Discutiile din CL in 2014 sunt absolut monumentale si ar infiora orice legalist.

Botosani Necenzurat publica integral, in scan, Hotararea cu schimbul de terenuri intre Rapsodia Conf si Primarie din 2001, actul notarial de schimb unde in fata notarului Reta Anitei  si a reprezentantei Primariei, Lucretia Gherca a fost semnat cu altcineva decat prevedea hotararea de CL, actul prin care in 2004 se rectifica hotarerea din 2001 si minuta sedintei, cu discutiile dintre consilieri de unde reiese ca intai s-a s-a votat hotararea de schimb si abia apoi s-au adus actele de proprietate la dosar.

 

Bani din piatra seaca!

Terenul care a facut obiectul schimbului care l-a facut pe Tincu in timp actionar semnificativ la SC Rapsodia Conf a fost comparat de la omul de afaceri Pamfil Rotaru cu pretul de 1,5 dolari metrul patrat. Practic Mihai Tincu si restul conducerii de la SC Rapsodia Conf au pus mana pe un teren cu aproape 25.000 de dolari si acum doresc sa obtina aproape 4.000.0000 de euro cat s-ar incasa daca le-ar iesi schema in Consiliul Local din zilele noastre. Deocamdata, majoritatea s-a opus insa cu  siguranta la sedintele  viitoare sub presiune amenintarilor penale, proiectul va fi pus din nou in dezbatere.

Cert este ca amenintarile lui Tincu cu plangeri penale nu tin si nu sunt neaparat in folosul sau. Mai multe persoane din Botosani, jurnalisti sau oameni de afaceri au primit amenintari cu procese de la fiul lui Mihai Tincu, care se numeste tot Mihai Tincu.  Acesta insa nu are nici o calitate in aceasta speta. Vom reveni!