USR Botosani trimite pe listele de candidati la alegerile locale simpatizanti PSD. Bomba a explodat ieri cand dezvaluirea a fost facuta pe o retea de socializare de catre fratele viceprimarului Cosmin Andrei. Este vorba despre Raluca Curelariu, candidat USR aflat pe locul doi pe liste la Consiliul Local. Scandalurile mocnite la USR se tin lant inca de la stabilirea listelor. Acuzele de nepotism, xenofobie si badaranie se tin lant, in acest sens fiind trimise de catre diversi membri mai multe reclamatii in atentia conducerii centrale a partidului. Dealtfel ieri ar fi trebuit sa aiba loc o sedinta a comisiei de etica a USR Botosani insa inexplicabil nu a mai avut loc. In discutie ar fi trebuit sa fie chiar comportamentul Ralucai Curelariu care l-a facut „vacar” pe un coleg de partid, jignindu-l si vorbindu-i de sus.  Mai multi membri USR erau pregatiti sa ceara retragerea Ralucai de pe liste insa nu am putut face acest lucru deoacere sedinta nu s-a mai tinut. Raluca Curelariu este si ea membra in comisia de etica si apropiata conducerii partidului.

Dupa dezvaluirea fratelui viceprimarului si presedintelui Organizatiei Municipale PSD a inceput tot scandalul. Mai multi membri USR intentioneaza sa se retraga de pe liste daca liderii din Botosani nu intervin sa lamureasca aceasta disputa.

Vorbeste de sus cu colegii nostri din partid, se comporta de parca USR al fi al ei. Jigneste pe cei care au alte parereri si are o atitudine ostila. Ea primeste in partid si da afara si evalueaza pe toata lumea. Nu cred ca este normal asa ceva„, a declarat un membru din conducerea USR.

Dealtfel nu este primul caz cand un conducator de la USR Botosani are atitudini care nu corespund deloc cu principiile morale atat de mult laudate de partid. In trecut, candidatul USR Ady Hobjila s-a facut remarcat prin declaratii ostile la adresa comnitatii rrome fapt pentru care a fost sanctionat de Consiliul National de Combatere a Discriminarii cu amenda de 10.000 ron. Mai nou, administratorii paginii „Botosani-ne-am saturat sa fim condusi de hoti” administrata de membri din conducerea USR Botosani sunt acuzati de publicatia Botosaneanul de furt, acestia folosind fara permisiune poze de pe site-ul local de stiri. Intr-o incercare de a scoate in evidenta senzationalul, USR a publicat toate contractele pe care publicatiile on-line, scrise si TV din Botosani le au cu primaria Mihai Eminescu insa ca se le iasa postarea au inmultit cu 12 toate sumele publicate, sustinand ca publicatiile primesc bani grei lunar, cand de fapt sumele afisate reprezinta sumele anuale pe care primaria Mihai Eminescu le plateste pentru a-si publica informarile asa cum legea obliga fiecare UAT.

Surpriza vine din faptul ca viceprimarul Cosmin Andrei a confirmat faptul ca liderul USR Raluca Curelariu este simpatizant PSD si ca a prestat diverse activitati in campaniile electorale:

Este doar simpatizant, nu membru cu adeziune.A fost in sediul PSD si a ajutat la introducerea proceselor verbale in baza de date, in urmare scrutinelor electorale ajutand astfel la numaratoarea paralela

Faptul ca USR pune pe liste un simpatizant PSD nu pare deloc sa-l incurce pe presedintele Andrei Dranca care la randul sau este acuzat ca promoveaza nepotismul in partid, punandu-si verisoara pe pozitie „eligibila” pe listele de la CL. Acesta sustine ca nu este nici o problema in faptul ca Raluca Curelariu a prestat activitati pentru PSD:

Stiam de acest lucru. A fost o problema tehnica. Cei de la PSD nu aveau IT-sti si Raluca a introdus voturile in calculator pentru ei. Nu are de ce sa ma deranjeze pentru ca, repet, a fost o problema tehnica, asa ca un contract. Nu insemna ca simpatizeaza PSD”.

In schimb Raluca Curelariu nu este IT-ist. Ea tine contabilitatea primara la cateva sali de pacanele din municipiu.