Guvernul a modificat, miercuri, hotărârea privind starea de alertă generată de epidemia de coronavirus și a introdus măsuri noi referitoare la regulile de distanțare fizică, cât şi la cele de protecție sanitară. Anunţul a fost făcut de şeful Cancelariei premierului. Una dintre modificările apărute în hotărârea de guvern din starea de alertă se referă numărul de persoane care pot practica sportul în aer liber. Astfel, acesta a fost mărit, de la grupuri de șase persoane, la grupuri de zece persoane.

De asemenea, acum s-a dat undă verde şi pentru organizarea de traininguri și work-shopuri cu un număr maxim 20 de persoane. „A fost propusă și adoptată o hotărâre de guvern pentru modificarea HG privind starea de alertă. Astfel, au fost introduse noi măsuri în ceea ce privește regulile de distanțare fizică și protecție sanitară. Astfel a fost mărit numărul de persoane care pot practica sportul în aer liber în grupuri de la șase la zece persoane. Este permisă organizarea și desfășurarea de traininguri și work-shopuri cu un număr de participanți de maxim 20 de persoane”, a declarat Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului Ludovic Orban.

Totodată, potrivit lui Dancă, apar schimbări şi la activitățile pentru personalul din cadrul domeniilor de ordine publică și apărare, unde pot participa cel mult 200 de persoane. În ce priveşte desfășurarea evenimentelor organizate de corpul diplomatic, se impune păstrarea regulilor de distanțare fizică cu asigurarea unui spațiu de patru metri pentru fiecare participant.