Exclusiv: Demisii in lant la USR Botosani!

Scandalurile se tin lant la USR Botosani. Ieri nu mai putin de 6 membri au demisionat din partid. Printre acestia se numara si Andrei Turc0man, pozitia 4 pe lista de consilieri locali propusa de  USR botosanenilor.

Motivul il reprezinta un scandal cu Ady Hobjila, candidat USR la Consiliul Judetean si responsabil cu comunicarea, scandal desfasurat pe grupul de comunicare interna a partidului, pompos intitulat Usreu AltFel (Botosani). In urma celor afirmate de Hobjila, Turcoman a parasit grupul si partidul, lasand politica deoparte

Eu m-am despartit in relatii extrem de bune de colegii din USR. Pentru mine politica a fost ca o calatorie initiatica si am avut multe de invatat chiar si de la domnul Hobjila. Eu le multumesc mult dar am realizat ca nu sunt inca pregatit pentru politica. Mai multe nu vreau sa comentez si nici nu am ce. Le doresc tot binele si sa faca ce si-au propus„, a declarat Andrei Tucoman.

Cu toate acestea mesajele de pe grup abunda in cuvinte gen „jeguri”, „scursuri”, „marlani”, „mancatori de kkt”. 

Pe langa Andrei Turcoman alti 6 membri USR au parasit partidul si au fost eliminati din grup pe motiv ca ar fi partizanii lui Gelu Graur si ca dau informatii la presa din interiorul USR.

Andrei Turcoman este fost luptator SAS, specializat in drept cu o cariera de succes in domeniul maritim, lucrand la o companie de prestigiu din Marea Britanie. Se pare ca ceste calitati nu au fost suficiente pentru conducerea USR Botosani pentru a-l pastra pe lista de candidati.

Iata cronologic lista scandalurilor din USR Botosani, scandaluri la care conducerea partidului a asistat pasiva, fara a interveni in nici un fel:

 1. Ady Hobjila cere evacuarea rromilior din Centrul Vechi. Declaratia acestuia este preluata de toata presa centrala si o parte din presa internationala (Radio France). In urma acestei declaratii este amendat de Consiliul National de Combatere a Discriminarii cu 10.000 de RON.
 2. Gelu Graur este nominalizat candidat USR la Primaria Botosani. Acesta renunta dupa numai o zi la candidatura dupa ce castigase scrutinul intern pentru ca partidul l-a pacalit, manevrand sa ajunga pe liste pe pozitia a sasea care nu garanta nimic. In schimb partidul s-ar fi folosit de imaginea lui Graur si de banii lui bineinteles. USR nominalizeaza alt candidat in persoana presedintelui Organizatei Municipale fara a respecta statutul, adica fara alegeri.
 3. Pe perioada electorala interna, fara nici un drept conducerea USR a blocat accesul de noi persoane in partid. Teama a fost ca cei care trebuiau sa iasa fruntasi pe liste vor ramane pe pozitii neeligibile.
 4. Pe listele de canddati USR isi fac aparitia rudele si apropiatii presedintelui Andrei Dranca. Este vorba de Mihaela Axinte, vara lui dreapta.
 5. Conducerea USR Botosani neaga o intalnire de negocieri cu actualul primar Catalin Flutur. La acea intalnire au participat Ady Hobjila, Andrei Dranca si Marcel Gheorghita. Primarul declara insa ca a avut loc o asemenea intrevedere in birou la el la solicitarea celor de la USR. Pusi in fata evidentei liderii USR Botosani admit ca s-au intalnit cu Catalin Flutur insa nu au refuzat sa dea detalii.
 6. Ady Hobjila este publica contractele tuturor institutiilor media din Botosani cu UAT Mihai Eminescu. Contractele sunt publice insa ca sa iasa subiectul, modifica sumele. Ar reiesi ca UAT Mihai Eminescu plateste la presa unde la 80.000 de ron lunar, lucru fals. Suma este pe an. In postarea pe facebook Hobjila foloseste o fotografie cu drepturi de autor furata de pe www.botosaneanul.ro.
 7. Raluca Curelaru, alt candidat USR la CL este acuzata ca a colaborat in alegeri cu PSD-ul. Ea a numarat voturi la cateva tururi de scrutin in sediul PSD, lucru confirmat de viceprimarul Cosmin Andrei. Ea este pusa in atentia comisiei de disciplina pentru ca a jignit un coleg de partid. Sedinta nu s-a mai tinut, bineinteles iar exitul Ralucai a fost un text lacrimogen in care isi toarna cenusa in cap sustinand ca a nnumarat voturi pentru PSD pentru ca acestia nu aveau IT-isti.
 8. Andrei Turcoman, una din piesele de rezistenta din partid si-a dat demisia si odata cu el alti 6 membri din USR.

sursa foto www.botosaneanul.ro

de |2020-07-07T09:01:21+03:007 iulie 2020|TOP NEWS|

One Comment

 1. zizi 7 iulie 2020 at 15:13 - Reply

  felicitari!!!

Leave A Comment