Dragi botoșăneni,

Mă adresez dumneavoastră așa pentru că îmi sunteți dragi, așa cum îmi este orașul acesta. Este locul unde m-am format ca elev, unde am învățat despre Eminescu, Iorga, Luchian, unde am învățat să iubesc istoria, unde m-am dezvoltat ca antreprenor, unde am devenit OM.

Cu tinerețe, dar cu destul de multă experiență în viață, vin în fața dumneavoastră și mă prezint. Sunt tânăr, am 38 de ani, dar nu sunt nici naiv, nici nemuncit. M-am format ca profesor, am avut și ocazia să le fiu dascăl tinerilor, unii dintre ei au devenit profesori la rândul lor. Viața m-a îndepărtat de catedră și m-a îndrumat către lumea dură a antreprenoriatului. Am deschis restaurantul familiei la 24 de ani, cu doar 5 angajați. În 10 ani și cu multă muncă, numărul acestora a crescut de opt ori, iar serviciile oferite au făcut din Magic Land un loc unde mulți botoșăneni se simt ca acasă.

Din pasiunea mea pentru istorie am rămas în minte cu o idee care mă va urmări mereu: cine nu îşicunoaşte propria istorieşi cine nu învaţă din greşelile trecutului, riscă să le repete înviitor.Aceste vorbe mi-au dat încredere că fiecare dintre noi poate veni cu o schimbare. Cu pași mărunți, dar siguri, cu planuri mărețeși cu determinare. Așa am ajuns primar în localitatea în care și bunicul meu a fost primar – Cristești. Nu din prima încercare. Dar nu m-am descurajat. Știam căeu pot să schimb în bine localitatea. Am reușit, datorită oamenilor care nu s-au speriat de tinerețea mea și și-au pus încrederea în proiectele mele. Am convingerea că tot ceea ce am început eu bine va fi continuat de un om la fel de vrednic.

Sunt un om împlinit. A plantat un pom, cum se spune, am construitcât de mult am putut, am întemeiat o familie frumoasă, am sprijinit multe alte familii, am dezvoltat o localitate. Acum, după ce cred că am lăsat ceva în urma mea pe unde am trecut, consider că este momentul să întorc binele primit și comunității care m-a format, așa cum spuneam la început, orașului Botoșani. Am primit propunerea să coordonez un partid mic, filiala municipală ALDE Botoșani. Cum niciodată nu mi-a fost teamă să am unde crește, am acceptat. Mai grav este să fii mereu în umbra unui stejar, sub care nu crește nimic. Cu colegi cu care împărtășesc aceleași idei – de a face echipă, de a dezbate proiecte, de a aduce un plus comunității, oamenilor, botoșănenilor – mă prezint  înfața dumneavoastră astăzi ca omul care vrea să ridice orașul  acolo unde îi este locul. Acolo unde istoria și personalitățile sale l-au urcat. Nu singur, ci cu fiecare dintre dumneavoastră.

M-aș bucura ca dumneavoastră ș iBunul Dumnezeu să credeți că este momentul potrivit să vă fiu un bun și devotat primar. Umanitatea nu își va găsi salvarea decât in unitate!

Lucian Borfotină,

Coordinator ALDE municipiul Botoșani